USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

Поради, які допоможуть навчити дитину кататися на велосипеді

22 Травня 2024 17:31
Батькам, які вже давно засвоїли всі правила їзди на велосипеді, ця навичка не здається чимось складним. А малюку самостійно ганяти на двоколісному транспорті – це досягнення дитинства. Тому завданням батьків є допомогти дитині. Сам велосипед ви можете замовити за посиланням https://veloplaneta.ua/ua/detskie у магазині «Велопланета». А далі – додати трохи терпіння й зробити процес навчання нестресовим для дитини.

Оптимальний вік



Не поспішайте з двоколісним транспортом. Краще вчити дитину кататися у віці від 3 до 8 років. Це оптимальний варіант. У молодших дітей рівновага й відчуття свого тіла мало розвинені. Тож і ризик травмуватися завеликий.

Якщо ж малюк росте активним і непосидючим, йому спочатку можна купити триколісний велосипед або біговел. Вони є більш безпечними.

Етапи навчання



«Сідай і їдь» – не краща інструкція для дитини. Тож починати варто з елементарного:

1. показати, як сідати та злазити з велосипеда;

2. пояснити, що в разі втраті рівноваги можна виставити ноги;

3. поставити ноги малюка на педалі та, піднявши колесо над землею, попросити їх прокрутити;

4. показати, як використовувати гальма на ручці й педалях.

Після такої теорії можна вже переходити до практики. Допоможіть дитині проїхати декілька метрів. Тримайте її за корпус і за потреби – страхуйте кермо. Не спішіть навчити всього й одразу. Тільки коли дитина буде впевнено їхати прямо, можна переходити до засвоєння поворотів.

Коли дитина буде їздити самостійно, навчіть її правильно стартувати. Пояснюйте, що необхідно натиснути ногою на педаль і одночасно відштовхнутися. Можливо, розповідати доведеться декілька разів. Якщо одна техніка не спрацювала, змінюйте метод.

Обов’язково подбайте про безпеку дитини. Їй знадобиться шолом, наколінники й налокітники. Можете також придбати рукавиці без пальців. У випадку, якщо дитина не втримає рівновагу, її бажання навчитися кататися не закінчиться пошкодженнями.

Отже, навчання – це довгий і складний процес. Батькам варто запастися терпінням і вільним часом. Тож перетворіть це на приємне дозвілля з дитиною.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus