USD 40.82 41.20
  • USD 40.82 41.20
  • EUR 40.95 41.40
  • PLN 10.16 10.44

Проти «дачних» злодіїв безсилі і міліція, і прокуратура

8 Лютого 2012 18:39
Садоводи Ковеля знову б’ють на сполох ‒ прийшла «сприятлива пора» для крадіїв.
Про це повідомляє «ПроКовель».
За статистикою, найбільше крадіжок трапляється саме у зимові місяці, коли присадибні ділянки залишаються без нагляду. Тоді безсилі і міліція, і прокуратура, а крадії почувають себе безпечно, розкуто та нахабно «хазяйнують» на чужій території.
Так, у садівничому масиві «Білий налив», де мають земельні ділянки 1600 ковельчан, протягом двох останніх років безслідно зникло аж 70 водозабірних колонок.
Голова об’єднання Марія Осіпова каже, що вже й не розраховує отримати їх назад. Міліція відповідну заяву зареєструвала, але результату немає. Жінку тепер більше хвилює, де ж купити ці водозабірні колонки. Не так давно їх виробляла Ковельська виховна колонія, і садоводи могли їх за помірну ціну там придбати, але наразі виробництво саме цього товару призупинене.
Люди залишились сам на сам зі своїми проблемами. І, щоб їх хоча б частково вирішити, гуртуються у рейдові бригади та «прочісують» масив. У ході ось таких перевірок садоводам вдалося затримати «на гарячому» не одного крадія. Самосуд люди не здійснювали, а викликали працівників міліції.

Втім, пригадує Марія Осіпова, правоохоронні органи торішньої осені й самі виїжджали у «Білий масив» і все там «прочісували». В результаті було затримано кілька злодіїв.

А ще – голова масиву переконана, що основних крадіїв варто шукати серед людей ромської національності, які великими сім’ями оселилися в селах Волошки та Колодяжне Ковельського району, і часто-густо «кочують» повз «Білий налив». До речі, саме ці населенні пункти знаходяться найближче до території масиву.

У садівничому масиві «Дружба» знайшли постійну приписку на 400 людей менше, ніж у «Білому наливі», але цей фактор ніяким чином не відображається на кількості здійснених там крадіжок. Голова масиву Олексій Кось ще не встиг оговтатись від минулорічної зухвалої крадіжки, як у двері зі скаргами стукають вже нові «жертви» злодіїв.
Так, торік на території СМ «Дружба» було відкопано та поцуплено три метри водопроводу. На місце виїжджала міліція, складали акти, щось фотографували, але повернути вкрадене так і не змогли, ‒ бідкається чоловік. «З настанням весни садоводи змушені будуть власним коштом відновлювати водогін, адже без нього буде сутужно господарювати», ‒ додає Олексій Кирилович.
Ще одним зухвальством він називав минулорічне пограбування однієї з пенсіонерок-садоводів, яка вересневого дня не знайшла у себе на городі жодної картоплини та капусти. Нахаби не гребують нічим, підбирають усе, що погано лежить чи ще росте на городі, загрібають консервацію тощо.
Особливим попитом у них користуються вироби з кольорового металу. А якщо не вдається крадіям нічим поживитись, розгнівані через дрібний «улов» вони ламають та трощать усе, що трапляється на шляху ‒ найчастіше вікна в будинках.
Така картина характерна усім садівничим масивам, яких навкруги Ковеля знаходиться сім. Коли приходить зима, там господарюють злодії, і порятунку від цієї напасті немає. Люди, а переважно це пенсіонери, для яких вирощена власноруч городина – засіб перезимувати, вже й не сподіваються на допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
SPIKER Показати IP 8 Лютого 2012 22:03
не здавати в міліцію,а на вїзді вішати...і буде вам спокій...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus