USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Причиною збою в роботі «Київстару» стала хакерська атака. Що відомо

12 Грудня 2023 13:23
Зранку 12 грудня абоненти «Київстар» скаржаться на збій зв’язку. Користувачі не можуть здійснити дзвінки, надіслати повідомлення й перевірити стан рахунків. Відсутній мобільний зв’язок та інтернет. Також неможливо увійти у мобільний застосунок копманії.

У соцмережах «Київстар» прокоментували ситуацію зі збоєм зв’язку.

«Сьогодні в нашій мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази. Спеціалісти компанії працюють над усуненням проблеми. Приносимо абонентам вибачення за тимчасові складнощі та дякуємо за розуміння», – йдеться у повідомленні «Київстар» у Фейсбуці.

Причиною масштабного технічного збою в роботі найбільшого мобільного оператора України стала хакерська атака.

«Сьогодні вранці ми стали мішенню потужної хакерської атаки. Вона спричинила технічний збій, у результаті якого тимчасово недоступні послуги мобільного зв’язку та доступу в інтернету», – підтвердили інформацію в пресслужбі.

Для фіксації обставин та наслідків протиправного втручання у діяльність мережі «Київстар» залучив представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб. У копманії працюють над усуненням наслідків для якнайскорішого відновлення зв’язку.

«Найважливіше, що персональні дані абонентів не скомпрометовані. Ми щиро перепрошуємо за тимчасові незручності та дякуємо за розуміння. Наша команда обов’язково надасть компенсацію тим абонентам, які не мали зв’язку або не могли скористатися нашими сервісами.

Так, наші вороги – підступні. Але ми готові зустрітися з будь-якими труднощами, подолати їх та продовжувати працювати для українців», – написали в компанії.

Згодом у пресслужбі уточнили, що нададуть компенсації абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися сервісами оператора.

Ще раніше стало відомо, що користувачі «Київстару» не можуть перейти на інших операторів, оскільки збій у мережі оператора вплинув на національний роумінг.

«Нацроумінг не працює через те, що мережа «Київстару» не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів внаслідок загального технічного збою», – повідомило Міністерство цифрової трансформації в коментарі hromadske.

Тож, усі інструкції щодо того, як розв’язати проблему з роботою мережі, на жаль, недієві. У міністерстві зазначили, що це тимчасова проблема, над якою активно працюють всі спеціалісти компанії «Київстар», щоб знову повернути звʼязок своїм абонентам. Найближчим часом вони відновлять надання послуг.

«Після розв’язання поточної проблеми ми обговоримо з усіма мобільними операторами, як надалі можна вберегтись від аналогічних ситуацій та захистити користувачів від неочікуваних проблем зі звʼязком», – додали в Мінцифри.

Крім того, збій «Київстару» частково вплинув на роботу деяких терміналів та банкоматів «ПриватБанку». У зв’язку зі складностями в роботі мобільного оператора деякі pos-термінали, банкомати та термінали самообслуговування можуть працювати нестабільно або не мати зв’язку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
AT&T Показати IP 12 Грудня 2023 13:36
Київстар г*вно, дороге г*вно, гроші йдуть керовникам на зарплати і премії а в розвиток безпеки мережі нічого не вкладають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus