USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Путін трактуватиме запровадження безпольотної зони над Україною як участь у збройному конфлікті

5 Березня 2022 20:21
Росія не допустить закриття неба над Україною та розглядатиме спроби встановлення безпольотної зони іншими країнами як участь у збройному конфлікті.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін, з посиланням на російські ЗМІ повідомляє Радіо Свобода.

«Зараз ми чуємо, що треба зробити безпольотну зону над територією України. Зробити це можна лише з території сусідніх держав. Але будь-який рух у цьому напрямку нами розглядатиметься як участь у збройному конфлікті тієї країни, з боку якої створюватимуться загрози для наших військовослужбовців. Ми в цю ж секунду реагуватимемо», – сказав Путін.

Читати ще: Майже три чверті американців вважають, що США повинні закрити небо над Україною

Він заявив, що у бойових діях з боку Росії беруть участь лише офіцери та контрактники – «немає жодного призовника». Путін сказав, що залучати резервістів не планують, як і вводити у Росії воєнний стан.

Читати ще: Путіну світить тюрма, його ув'язнення є реальним, – прокурор Нюрнберзького процесу

Як відомо, офіційний Київ неодноразово звертався до НАТО із проханням запровадити над Україною безпольотну зону, однак НАТО відповіло відмовою. Президент України Володимир Зеленський назвав рішення не закривати небо на Україною «самогіпнозом» і хибним наративом НАТО.

І хоч петиція із проханням до НАТО про закриття неба над Україною зібрала неохідний мільйон голосів, низка лідерів західних країн та генсекретар НАТО Єнс Столтенберґ заявили, що запровадження безпольотної зони означало б прямий конфлікт НАТО з Росією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus