USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Росія використала у Попасній заборонені фосфорні бомби. Відео

13 Березня 2022 08:38
Російські окупанти під час бомбардування міста Попасна на Луганщині підступно використали фосфорні бомби. Їх застосування заборонено міжнародними угодами.

Про це повідомили у Telegram «Маршал», опублікувавши відеодоказ, інформує Obozrevatel.

Зазначимо, що фосфорні бомби – це тип запалювальних боєприпасів, споряджених білим фосфором або запалювальними речовинами на основі білого фосфору в суміші з іншими речовинами. Вони належать до групи запалювальних речовин, що самозаймаються та горять з використанням кисню з повітря.
Фосфорні боєприпаси завдають шкоди живій силі та виводять з ладу техніку й озброєння. Крім того, використання фосфорних боєприпасів призводить також до виникнення пожеж і окремих вогнищ загорянь.

У разі потрапляння на шкіру людини білий фосфор, що горить, спричиняє важкі опіки. Він також є отруйним для людини. Гостре отруєння настає у разі вдихання випарів білого фосфору або при потраплянні їх у шлунково-кишковий тракт. Застосування фосфорних боєприпасів має психологічний вплив, що деморалізує.

Заступник керівника патрульної поліції Києва Олексій Білошицький також підтрведив цю інформацію на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Попасна. Застосування фосфорних боєприпасів. Нищівна, руйнівна сила, що спотворює.
Це те, що фашисти називали Brennende Zwiebel (гарячий купол, – ред.). Це те, що рашисти зараз випускають по наших містах. Неймовірні страждання і пожежі.
Асвабадітєлі в усій красі. Скоти. Не люди», – зазначив він.
Як інформує Корреспондент, фосфорні боєприпаси начиняють білим фосфором чи запальними речовинами з його основи. При попаданні в організм через рот фосфор викликає опіки ротової порожнини та шлунково-кишкового тракту з відчуттям печіння в роті, блювотою, діареєю та сильними болями у животі.

Білий фосфор самозаймається на повітрі та прилипає до будь-яких поверхонь. Він продовжуватиме горіти навіть усередині рани. Для того щоб убити людину, достатньо лише грама такої речовини.

Міжнародні угоди забороняють їх застосування, якщо цивільне населення потрапляє під вплив таких боєприпасів.

Нагадаємо, раніше в ООН заявили, що отримали докази використання Росією касетних бомб в Україні, а Міжнародний кримінальний суд (МКС) розпочав розслідування можливих воєнних злочинів.

Крім того, Великобританія заявила, що Міністерство оборони Росії підтвердило застосування в Україні важких вогнеметних систем (ТОС-1А), які використовують термобаричні ракети, що заборонені міжнародними конвенціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus