USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

Штрафи не лякають: за тиждень на Волині – 17 порушень правил риболовлі

13 Травня 2024 07:14
Упродовж минулого тижня, з 29 квітня по 5 травня, державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля виявили 17 порушень природоохоронного законодавства.

Відтак складено 10 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП, 4 протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, 3 акти виявлення і вилучення майна, власник якого не встановлений.

Накладено штрафів на суму 935 грн. Нараховано збитків на суму 26860 грн. В межах проведених рибоохоронних заходів вилучено 27 одиниць заборонених знарядь лову довжиною 1358 м. 4 справи передано до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

30 квітня на рибогосподарському водному об’єкті оз. Прибич біля с. Смоляри Світязькі Ковельського району затримано 2 громадян, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – риболовецькими сітками. В результаті зловили по 4 сріблястих карася, чим завдали шкоди рибному господарству України на суму 12648 грн. На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

30 квітня на оз. Пісочне Ковельського району громадянин здійснював незаконний вилов водних біоресурсів риболовецькою сіткою з дерев’яного човна. Зловив 4 окуні та 1 плітку. Шкода рибному господарству України становить 14212 грн. На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.
1 травня при проведенні рибоохоронного рейду в старому руслі р. Стир поблизу с. Розничі Луцького району було виявлено 5 риболовецьких сіток загальною довжиною 211 м. З сіток вилучено живі водні біоресурси: щука – 5 екз., окунь – 10 екз., плітка – 22 екз., лящ – 2 екз. Складено акт вилучення майна, власник якого не встановлений. В природне середовище випущено водні біоресурси та попереджено нанесення шкоди рибним запасам на суму 86666 грн.
3 травня на Мар’янівському водосховищі Луцького району було виявлено 8 риболовецьких сіток загальною довжиною 400 м, у які спіймали 17 екз. карася сріблястого. Складено акт вилучення майна, власник якого не встановлений. В природне середовище випущено водні біоресурси, чим попереджено нанесення шкоди рибним запасам на суму 26877 грн.
Також притягнуто 10 осіб до адміністративної відповідальності за порушення правил рибальства, а саме – перевищення дозволеної кількості гачків, пересування човном рибогосподарськими водоймами та перебування біля них з забороненими знаряддями лову.

Читати ще: Волинські екологи виявили факти розорювання земель біля водойм

У рибпатрулі нагадують, що з 1 квітня 2024 року у Волинській області діє щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Строки заборони на добування (вилов) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) Волинської області:

з 1 квітня по 20 травня – на річках області та їх кореневих водах;

з 1 квітня по 9 червня – на озерах, водосховищах, ставках;

з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок (стариці русел, заплави);

Забороняється вилов у період нересту, за винятком добування (вилову) водних біоресурсів на не заборонених органами рибоохорони ділянках рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах) гачковими знаряддями лову з кількістю гачків не більше двох на рибалку-любителя або спінінгом з однією штучною приманкою з берега.

«Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: 067 360 7840», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus