USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Сільські медики про луцьку медицину: «Європа!». ФОТО

25 Листопада 2011 16:31
Керівникам районних лікарень та амбулаторій показали, як функціонує поліклінічна мережа Луцька. Відбувся огляд в межах колегії управління охорони здоров’я ОДА.

Медики розділилися на дві групи, одна з яких ознайомилася з роботою трьох закладів – поліклінік №1,2 й амбулаторії загальної практики сімейної медицини, що у мікрорайоні ЛПЗ.

Показати керівникам районних медзакладів, як працюють їхні колеги в обласному центрі, вирішили тому, що саме у Луцьку, за слів заступника начальника управління охорони здоров’я ОДА Івана Грицюка, поліклініки «можуть похвалитися» належним рівнем програмного й технічного забезпечення, укомплектованістю комп’ютерною технікою, а також поширенням сімейної медицини.

Так, в поліклініці №1 головний лікар Ігор Гнєтньов показав колегам відремонтоване приміщення й додав, що утеплення стін, заміна вікон та дверей, інші заходи дали змогу суттєво зменшити втрати енергоносіїв. Невдовзі «в закладі має з’явитися індивідуальний тепловий пункт, який дозволить регулювати температуру в приміщенні, - наголосив Гнєтньов - «цей пункт буде подавати мені стільки тепла, скільки треба. Заклад працює тільки півдоби, тому з 20 до 8 ми можемо на пониження до 12 градусів, до точки випадіння роси, щоб не попсути апаратуру».
«Очікувана економія приблизно 30 відсотків», - додав медик.

Він також нагадав, що нещодавно поліклініка отримала сертифікат якості, що засвідчує високий рівень надання адміністративних послуг в поліклініці. Але без проблем поки не обходиться, бо «систему не зміниш за день», - зазначив головний лікар.

Для зменшення черг в холах і коридорах закладу встановлено камери відео-нагляду, аби посилити дисциплінованість медпрацівників, а також працює система попереднього запису на прийом до лікаря, - додав Гнєтньов.

Втім, одна з причин наявності черг в усіх поліклініках міста, за словами головних лікарів, - у тому, що бракує лікарів. Наприклад, у поліклініці №2, яка кадрами укомплектована, штатних одиниць лише близько половини від нормативів передбачених МОЗ для такої кількості населення, яку обслуговує це заклад, а це приблизно 70 тисяч людей. Про це розповів завідувач центру первинної медико-санітарної допомоги Віктор Пахарчук.

Крім того, як зауважила головний лікар міської поліклініки №2 Ганна Кравчук, середня зарплата тут 1,5 тисячі гривень, а тому лікарі й середній медперсонал не поспішає працювати в медицині: «Для нас класично було б, щоб було три зміни – молоді, середній вік і передпенсійний, а зараз в мене получається: або пенсіонери, або молоді»

Аби пришвидшити роботу в тих умовах, які є, в поліклініці більше половини кабінетів, а також реєстратура, об’єднані комп’ютерною мережею – наголосив колегам з районів Віктор Пахарчук і додав, що це дозволило забезпечити електронний документообіг, поліпшити роботу з медичними картами пацієнтів.

Як взірець налагодження діалогу поміж медиками й пацієнтами медик наводить такі дані: «Нам вдалося переломити свідомість наших пацієнтів, починали з того, що до сімейного лікаря йшло 30%, решта – до «вузьких» спеціалістів, а за 9 місяців цього року – майже 57% вже тільки через сімейного лікаря».


Одне з позитивних і зручних для пацієнтів запроваджень, на думку Ганни Кравчук, - невідкладна допомога. Вона приїздить на виклики хворих з хронічними захворюваннями у разі, якщо людині стало недобре. Головний лікар стверджує, що чекати «невідкладку» хворий буде не більше години.

Що ж до надання послуг в міській поліклініці №2, то скарги від пацієнтів тут почули лише на черги. Лучанка Наталія розповіла, що обслуговується тут давно. Попередній запис до лікарів її влаштовує більше, аніж колишня «жива» черга, хоча уникнути її поки таки не вдається: «Зважаючи на те, що тут черги, але хороший ремонт, то вже важливо. Але треба, щоб черг було менше».

Схожу проблему озвучила лучанка Тетяна, яка чекала у черзі на прийом до лікаря з маленьким сином в амбулаторії району ЛПЗ. З її слів, загалом обслуговують тут добре, лише часом бувають черги, особливо по понеділках. Втім, жінка переконана, що краще почекати, ніж їхати з дитиною у поліклініку, яка далеко. «Їздимо тільки раз на півроку на огляд до спеціалістів, а так завжди сюди» - розповіла молода матуся.

Медики з районів оглянули амбулаторію загальної практики сімейної медицини, що в мікрорайоні ЛПЗ й відзначили високий рівень її матеріально-технічного забезпечення. Кажуть, в районах менше грошей, тому такій умови важко забезпечити.

Тим часом головний лікар амбулаторії Лідія Кривдік розповіла, що й у цьому закладі не без проблем, зокрема, також також бракує штатних одиниць: «на одного лікаря припадає приблизно 2,5 тисячі населення, це трохи забагато»

Медики з районів констатують, аби закладам поза межами Луцька дорівнятися до міських, насамперед, бракує централізованого фінансування, а ще можливостей для поповнення власних скарбинць за рахунок благодійних внесків і допомоги спонсорів.

Так, зі слів заступника головного лікаря Ківерцівської ЦРЛ Наталії Круцько, в Луцьку «більше фінансування, більші можливості як у районі. В нас значно менше населення, і що сільське, а що міське – різні речі. В селі люди не мають роботи і не можуть собі дозволити дати благодійні внески».

Після огляду поліклінік, медики зібралися в управлінні охорони здоров’я ОДА й обговорили стан надання медичної допомоги в районах і шляхи поліпшення ситуації й можливості, які надає реформування галузі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ласковая Показати IP 25 Листопада 2011 17:32
Звичайно Європа. Моя мама живе в районному центрі. В них поняття такого немає викликати лікаря додому. В мами була вірусна пневмонія, висока температура. Я подзвонила, щоб викликати лікаря, то з мене посміялись. Мусиш іти сам, хоч присмерті лежиш. І дітей з температурою теж в поліклініку водять.
Пацієнт Показати IP 25 Листопада 2011 18:13
А тепер,шановні сільські медики можете робити висновки,що навіть вам,молодим,при нинішньому фінансуванні медицини по залишковому принципу до самої пенсії не бачити нормальної медицини в районах.Багато важливіше пускати гроші туда,де можливі відкати-на євро,на дотації олігархам за газ,електроенергіюЄ,на фінансування себе любимих- чиновників.
Лучанин Показати IP 26 Листопада 2011 01:33
Так, в даному порівнянні - Європа. Але все не так як тут написано, гарно розповідають, тільки зробити так як розповідають не можуть. Це стосується черг. Записуєшся на прийом, отримуєш папірець що тобі на 11:16, для прикладу, щось там відмічають в компі, далі ідеш на свій час під кабінет і вже там займаєш живу чергу. Питання: а на якого милого той час і той комп? Що медсестра не може запрошувати пацієнтів на прийом, благо що всі прізвища записаних в неї є в компі перед нею? В 1 поліклініці взагалі маразм - з 12:00 до 13:00 лікарів хрєн знайдеш - вони всі на зборах! Можливо і треба радитись, але ж не в години прийому, коли під кабінетом купа людей, які заражають один одного. Саме це називається Європою? Можливо тоді мавпу за комп'ютером теж можна назвати академіком? Стосовно збільшення кількості звернень в поліклініку. Лікарів вже майже немає - думати ніхто не хоче, бабки взяли, пілюлі виписали по стандартах, а те що вони тобі не підходять нікого не хвилює. Народ вже бачть що відношення до пацієнтів в всіх закладах однакове, тільки в поліклініці за місцем проживання дешевше обходиться, бо за таку якість можна і не заплатити - прийом же не приватний. Тому більшість в поліклініки і повалила, якщо ще є змога дійти...
лучанка Показати IP 28 Листопада 2011 21:44
ти знаэш лучан я цылковито з тобою незгыдна я неоднаразова видвидую поликлинику Мени там подобаэться персонал досить привитний Взагальному коли б я не зверталась мени завжди там допомагають А черги там посути з вини пацэнтыв тому що вони приходять не навказаний час в талони таким чином спричинають живу чергу в свою чергу персонал робить все для того щоб люди ишли погодинах в талонах але инколи бувають ситуацыи форс мажор
лучанин Показати IP 29 Листопада 2011 20:51
Шановний,мені за вас соромно,замісь того,щоб звинувачувати когось,краще займіться самоосвітою,щоб висловлювати свої думки літературною мовою,шкода тих лікарів,які працюють з такими хворими.Дійсно,при тій заробітній платі,ряди охочих піти працювати на патріотизмі небагато,тому гріх звинувачувати тих хто іще працює.Для вас,шановний,маю гарну пораду-замісь того,щоб писати посеред ночі дурниці,займітся краще роботою,тоді і безсонням страждати не будете і хворіти часу не буде...
я до лучанин Показати IP 30 Листопада 2011 00:09
ти неправ в поликлинеке персонал очень хороший Все кто там роботаэт великое человеческое спасибо за ваш труд
Порадниця. Показати IP 29 Листопада 2011 22:32
Шановні лучани, і гості міста, розкажу я Вам дещо, про відвідувачів, 1 поліклініки. Бачили б Ви, тих людей, які ходять в поліклініку, я б сказала, "от нечего делать", + до того прихоять, не в то й час, що вказаний на талоні, який їм приписують, ось тому це і є одна з причин цього бардака. Хай щастить!!!
лучанка Показати IP 29 Листопада 2011 23:20
Я скажу вам так я образований человек а вот ви нада над етим задуматся,прежде чем говорить годость на персонал и вобщем плане посмотрите на свои поступки со сторони а написано било с ошибками потому что у меня нет на компе укринского язика

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus