USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Сільський голова за землю одержав 5 років

15 Жовтня 2011 10:52
Надто привабливою була прилуцька земля для чиновників і бізнесменів. Очевидно, під їх натиском у 2006 році не зміг встояти і Підгайцівський сільський голова Віталій Семенюк. Хоча власники наділів говорили згодом на допитах, що «жодних хабарів або матеріальних благ для голови не надавали і він їх не вимагав». Просто пощастило, хоча не було ніяких земельних аукціонів.
Про це пише газета « Волинь-нова ».
Суть такого благодійництва полягала в тому, що голова самостійно, без розгляду заяв на сесії і затверджень рішень депутатами підробляв документи і роздавав землю, яка є власністю територіальної громади. Чомусь переваги мали іногородні особи. Їм нерідко земля надавалася першочергово, безплатно та більша за площею, як зазвичай.
Достовірно знаючи, що сільські депутати не підтримають його незрозумілі наміри, Семенюк рішення сесії підробляв, а згодом підписував та завіряв гербовою печаткою державні акти на право приватної власності. Характерно, що щасливі власники земельних наділів здебільшого відразу їх перепродували.
Слід нагадати, що Віталій Семенюк притягався до кримінальної відповідальності кілька разів у різні роки. І, як правило, чомусь покарання суд призначав з іспитовим строком. А коли його в черговий раз засудили на п'ять років умовно, то Верховний суд України скасував вирок за м'ягкістю покарання та повернув для повторного розгляду.
Тепер уже можна говорити, що службова особа, яка розбазарювала землю, незважаючи на безумовне лобіювання з боку тих добродіїв, які на ній нажилися, нарешті отримала в суді законну і справедливу оцінку своїм діям.
Луцький міськрайонний суд скрупульозно розглянув десятки підроблених документів, зловживання службовим становищем екс-голови, яке відбувалося ще в 2005-2006 роках. Незаконне відчуження землі, як встановив суд першої інстанції, завдало значних збитків громаді.
На засіданні суду свідки, в тому числі і депутати сільської ради, підтвердили зловживання колишнього голови Підгаєць. Представник державного обвинувачення відзначав, що Віталій Семенюк уже раніше притягався до кримінальної відповідальності, своїми діями завдав шкоди авторитету держави, престижу органу місцевого самоврядування.
Вирок по кримінальній справі Віталія Семенюка Луцький міськрайонний суд виніс у кінці червня 2011 року. Його було засуджено до реального покарання - п'яти років позбавлення волі. Апеляції засудженого і прокурора розглянула судова колегія апеляційного суду області. Колегія суддів остаточно ухвалила засудженому В.В. Семенюку - п'ять років позбавлення волі із забороною права обіймати керівні виборні посади в органах місцевого самоврядування строком на три роки.
Повністю задоволено цивільний позов прокурора Луцького району в інтересах територіальної громади в особі Підгайцівської сільської ради - стягнути з В.В. Семенюка 164900 гривень завданої матеріальної шкоди. У дохід держави буде стягнуто із засудженого 21256 гривень судових витрат на проведення земельно-технічних експертиз.
Оскільки чомусь засудженого в залі суду не було затримано, то вчора тривали пошуки міліцією В.В. Семенюка.
Органи прокуратури тепер вимагають згідно із чинним законодавством скасування державних актів на земельні ділянки у зв'язку з встановленим судом підробленням. Але є випадки, коли земля перепродана, на ній нові власники поставили будинки, є інші суттєві обставини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Гуцул Показати IP 15 Жовтня 2011 11:43
Цитата: "Органи прокуратури тепер вимагають згідно із чинним законодавством скасування державних актів на земельні ділянки..."- а от за реалізацією цього цікаво було б поспостерігати...
Знаю Показати IP 15 Жовтня 2011 14:43
Ще нехай Липинського голову запитають де взяв готельно-рестранний комплекс?
Man Показати IP 15 Жовтня 2011 18:45
Завалити такого козла,а не садити!
підгайчанка Показати IP 15 Жовтня 2011 19:08
нехай органи прокуратури сперше відмінять ті державні акти на землю, які належать їм або їхнім родичам. бо частину підгайцівської землі семенюк дав тим же органам...
санкюлот Показати IP 15 Жовтня 2011 19:09
І шо, махнарилий теж верне вкрадену землю
м.н. Показати IP 16 Жовтня 2011 20:23
ті, хто спонукав голову розбазарювати землю, сьогодні його кинуть. Ціле село спостерігало ці оборудки і мовчало. Страх, Рабство, Віра,що влада від самого, .....
111 Показати IP 16 Жовтня 2011 20:40
а чому раніше судимий чоловік в голови сільради пробився? хто так голосував?
Я з Луцька. Показати IP 17 Жовтня 2011 09:24
Мабуть мало дав землі комусь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus