USD 40.40 40.80
  • USD 40.40 40.80
  • EUR 40.50 40.90
  • PLN 10.20 10.35

Скасувати єЧергу на Устилузі: у польському уряді озвучили вимоги до України та ЄС

27 Листопада 2023 21:41
Міністерство інфраструктури Польщі заявило, що звернулось до України з пропозицією щодо розблокування кордону польськими перевізниками.

Про це пише Європейська правда.

Польський міністр інфраструктури Анджей Адамчик звернувся до віцепрем’єра Олександра Кубракова з проханням скасувати обов’язкову реєстрацію в системі «єЧерга» транспортних засобів, які повертаються з України до ЄС і розвантажені на прикордонних переходах Зосін – Устилуг та Нижанковичі – Мальховіце.

«Це спричинило значне збільшення часу очікування для транспортних засобів, зареєстрованих у ЄС, які повертаються з України без вантажу, щоб перетнути українсько-європейський кордон», – пояснив Адамчик, додавши, що, на думку протестувальників, ця система «дозволяє нерівноправне ставлення щодо українських та польських перевізників».

Також очільник Мінінфраструктури Польщі звернувся до комісара ЄС з питань транспорту Адіни Валеан з проханням створити спільний комітет для аналізу впливу угоди про лібералізацію транспортних перевезень з Україною («транспортний безвіз») на ринок автомобільних перевезень ЄС.

Нагадаємо, що скасування цієї угоди є головною вимогою польських протестувальників.

Читати ще: Польські протестувальники не виключають повної блокади кордону

Зазначається також, що 4 грудня відбудеться засідання Транспортної ради ЄС, де Польща планує обговорити ситуацію на кордоні.

«На думку Міністерства інфраструктури Польщі, з боку влади ЄС виникла потреба провести оцінку ефектів, що виникають внаслідок реалізації угоди між Україною та ЄС, а також змін у її змісті, необхідних для підтримки стабільності транспортного ринку в окремих державах-членах спільноти», – підсумували у відомстві.

Як інформували, через затяжну блокаду кордону польськими перевізниками в Україні почалися проблеми із постачанням пального.

Наприкінці жовтня польські перевізники оголосили, що з початку листопада і до кінця року планують заблокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Рух транспорту заблокований у напрямку найбільших пунктів пропуску «Ягодин–Дорогуськ», «Краківець–Корчова» та «Рава-Руська–Хребене» із 6 листопада. Заблоковано й пункт пропуску «Медика–Шегині».

Нещодавно було анонсовано, що польські перевізники погодили продовження протесту до лютого наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
громадянин України Показати IP 27 Листопада 2023 22:36
Хай поляки заплатять за простоювання машин. затримку доставки вантажів та відрядні всім водіям. Це треба через європейський суд зробити, і тоді вони надовго перестануть навіть думати про таку блокаду...
Макс до громадянин України Показати IP 28 Листопада 2023 09:26
Хай трансбезпека по схемі Єшлях проверне полякам по 250-300 Євро що брав хабарів за чергу з поляків Слава Корупції ....
Клава Показати IP 28 Листопада 2023 03:28
як хєрить міжнародне право рф, так і ігнорують його її польські послідовники.. в кремлі розкорковують шампанське..
Іван Показати IP 28 Листопада 2023 06:36
Пшеків треба взути по самі помідори. Дуже далеко вони зайшли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus