USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Страйк аграріїв: перекрили міжнародну трасу Київ-Чоп

18 Грудня 2017 14:56

Сьогодні, 18 грудня, селяни провели попереджувальні акції протесту, вимагаючи від влади  повернути селянам експортне ПДВ з олійних культур.

Про це повідомляють Українські новини.

Біля тисячі  працівників села перекрили основні автомагістралі країни в Черкаській, Рівненський та Хмельницький областях. 

Як інформує телеканал Рівне-1, ранок на Рівненщині біля Корецького посту розпочався страйком аграріїв, які паралізували рух міжнародною трасою Київ - Чоп.

Загалом блокування тривало біля трьох годин,  внаслідок чого  на дорогах, де рух і так був ускладнений через погодні умови,  утворились величезні затори. Це викликало обурення водіїв, які вимагали звільнити траси, оскільки заблокованими виявився соціальний транспорт, зокрема із дітьми.

Лідер Всеукраїнської аграрної Ради Андрій Дикун вибачився за вимушені незручності та попросив із розумінням поставитись до цих радикальних кроків. Зараз найбільш  поширеною формую земельних відносин є оренда, чим користуються  великі агрохолдинги, контрольовані олігархами.

"Ми вимагаємо: захистити законне право кожного українця працювати на своїй землі і в своїй країні, не сплачуючи корупційну данину олігархам", - написав Дикун на своїй сторінці в Facebook.

Також Дикун пояснив, що однією з ключових вимог є повернення експортного ПДВ виробникам олійних культур, скасування якого було пролобійоване власниками великих олійних компаній. "В нас забрали обіцяні дотації і підтримку і більш того проголосувавши 180 поправку забрали повернення ПДВ при експорті. Це навіть не скасування спецрежиму, грубе порушення норм міжнародної торгівлі, це чистий беспредел, такого навіть не було за часів проффессора",- наголосив він.

Передбачається, що акції протесту  на підтримку земельного ринку продовжаться на цьому тижні в Києві, під Верховною Радою. Політичним партіям буде запропоновано підписати Меморандум, в якому зафіксовано основні вимоги селян.

 

 

 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus