USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Цьогоріч почнуть будувати перинатальний центр

1 Лютого 2012 17:50
У Луцьку будівництво перинатального центру розпочнеться цьогоріч, а у 2013 році – буде завершене.

Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк у коментарі програмі «Акценти» та журналістам Волинського радіо і телебачення, - повідомили у прес-службі ОДА.


Стартував Національний проект «Нове життя», ініційований Президентом України Віктором Януковичем. Мета проекту – створити гідні умови для материнства та дитинства.

Він наголосив, що в рамках проекту у кожному регіоні збудують перинатальні центри.

«У Луцьку ж будівництво такої лікувальної установи розпочнеться цьогоріч, а у 2013 році – буде завершене. У перинатальному центрі створять належні умови як для пацієнтів, так і для медичних працівників. Обладнання буде закуплено відповідно до нових сучасних та європейських стандартів. Впроваджуватимуть також інноваційні технології», - повідомив заступник голови облдержадміністрації.

Олександр Курилюк нагадав, що спорудження перинатального центру – під особистим контролем Глави держави. Про виділення державних коштів на будівництво цього важливого закладу йдеться у дорученні Президента України від 25 січня 2012 року щодо вирішення актуальних питань соціально-економічного розвитку Волинської області у поточному році.

«Ідея дуже хороша. Функціонування таких перинатальних центрів дасть можливість вчасно надати допомогу майбутнім мамам та попередити малюкову смертність. Тому саме на найцінніше - збереження життя - орієнтований новий проект», - наголосив він.

Заступник голови облдержадміністрації додав: «У лікувальній установі працюватимуть кваліфіковані спеціалісти. Такий потенціал у нас на Волині є, адже область ще з 1994 року переймає досвід в європейських країнах у рамках швейцарської програми «Здоров’я матері та дитини».

Найближчим часом новітні перинатальні центри відкриють в Києві, Харкові та Донецьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ізя Мендельштайн Показати IP 1 Лютого 2012 20:39
Хоч Клімчук тут не причом, але він маладєц!
Коля Показати IP 1 Лютого 2012 21:08
Колись і Кучма заложував першу цеглину.Побачим яке у Янека слово.
doc Показати IP 1 Лютого 2012 22:24
А що сімейну медицину вже побудували,що за перинатальну треба братись?
SET Показати IP 2 Лютого 2012 07:49
Цар хоче збільшити масу холопів, щоб було кому працювати на нього і йому ж дань платити )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus