USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Данії продадуть масштабну колекцію монет вартістю $72 мільйони

26 Квітня 2024 00:16
Нащадки данського масляного магната Ларса Еміля Брууна продадуть його колекцію монет вартістю $72 мільйони. Вони не могли зробити це 100 років через заповіт.

Про це пише Бабель із посиланням на Bloomberg.

За життя Бруун (1852-1923) зібрав монументальну колекцію монет, медалей і паперової валюти, переважно з країн, повʼязаних зі Скандинавією – Данії, Норвегії, Швеції, місць, які раніше перебували під владою цих держав. Також він збирав англійські монети часів правління данців, зокрема йдеться про короля Англії Канута.

Читати ще: На аукціоні Sotheby’s продали картину Рембрандта майже за $14 мільйонів

До колекції увійшло близько 20 тисяч предметів. Серед них 15 тисяч монет, 4600 медалей і жетонів, 330 банкнот, а також 1800 найменувань книг.

Коли Бруун завершив наповнення колекції, то почав зважувати її національне значення. У результаті він вирішив, що його колекція має стати своєрідною резервною копією Королівської данської колекції монет і медалей.

Читати ще: Найдорожчий в історії: перший комікс із Суперменом продали на аукціоні за $6 млн

Магнат розпорядився, що колекція має бути недоторканною наступні 100 років. І лише якщо через століття національна колекція залишиться неушкодженою, то його власну можна буде продати на публічному аукціоні. Виручені кошти він заповів своїм прямим спадкоємцям.

Відомо, що як мінімум один з нащадків Брууна – його онук – намагався змінити заповіт, аби продати колекцію, проте не зміг.

Зараз аукціонний дім Stackʼs Bowers все ще каталогізує колекцію, яку востаннє інвентаризували після смерті Брууна. Попередньо її оцінили у $72 мільйони, на які вона застрахована. І хоча страхові суми часто можуть бути завищеними, в аукціонному домі вважають, що така ціна обґрунтована.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus