USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Ковелі відбувся вечір пам'яті загиблого воїна Олександра Філона

18 Липня 2023 15:15
У Ковелі відбувся вечір пам’яті загиблого на війні військового Олександра Філона, який організували у день народження Героя. 17 липня йому було б 26 років. У «Правильний простір – «Ватра», який він створив, прийшли рідні, друзі, знайомі, наставники, вихованці, аби згадати, розповісти про Героя, вшанувати.

Про це інформують у Ковельській міській раді.

«Саша Філон – справжній воїн, чоловік, націоналіст, командир взводу підрозділу «Вовча зграя» третьої окремої штурмової бригади Збройних сил України. Клята війна відібрала у нього життя. Тепер він назавжди у наших серцях», – пишуть у міськраді.
Секретар міської ради Оксана Багнова пригадала останню зустріч з Олександром, яка відбулася на початку травня, коли він і його побратими були у відпустці:

«Досі не можу повірити, що його більше немає з нами. Завжди пам’ятатиму ті милі ямочки на щоках. Щиру усмішку і ясні очі. Назавжди Вірний Україні і Ковелю Саша Філон. Нам усім, хто любив і пам’ятає Сашу, треба кріпитися, рости, молитися і робити все можливе, щоб його жертва і жертва усіх воїнів була недаремною».
Він умів запалювати, організовувати, об’єднувати, надихати, мотивувати. У свої 23 уже здійснив свою мрію – відкрив у Ковелі зал для занять рукопашем гопак, навчав діток цьому бойовому мистецтву. Був головою Молодіжної ради нашого міста. Він міг зробити, змінити дуже багато. У нього вірили, йому довіряли. Він був лідером.
Його наставник Дмитро Ткачук каже, що уже в одинадцять років, коли Саша вперше був на таборуванні у «Волинській Січі», помітили, що він дуже цілеспрямований, спортивний, наполегливий. Він не просто любив Україну, він змінював її. Як тільки почалась війна, залишив мирні справи і став на захист своєї країни.

Саша встиг створити сім’ю. Його дружина Аня принесла особисті речі Сашка, попросила, аби всі його запам’ятали усміхненим, таким, яким він йшов життям.

«Він говорив, що буде найдобрішим командиром. Він був таким – найкращим, добрим, особливим. «Вірний», бо був вірним до загину – своїй державі, сім’ї, друзям», – наголосила Анна.
Олександр Філон на своїй сторінці у Фейсбук підписував фото дуже оптимістично: «Живіть життя», «Посміхайтесь».

Усі, хто прийшов на вечір пам’яті, довго не розходилися. Говорили про Сашка, згадували різні історії. У кожного залишився якийсь свій штрих до його портрету.

«Дуже боляче. Важко усвідомити, що ми не зустрінемо тебе, Саша, у рідному місті, яке ти так любив і стільки ще планував для нього зробити. Нам тебе дуже не вистачає», – зазначили у міськраді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus