USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

У Луцькій громаді функціонують три центри управління відходами: як вони працюють

16 Травня 2024 15:21
Віднедавна у громаді запрацювали ще два центри управління відходами. Перший — у 33-му мікрорайоні Луцька, за адресою просп. Соборності, 19 Б, другий — біля села Брище, при в’їзді на сміттєвий полігон.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

У жовтні 2022 року у місті запрацював перший майданчик для сортування відходів «Чистий Луцьк» на вулиці Транспортна, 7 (Трункіна).
Він зарекомендував себе як успішний екологічний проєкт, адже чимало лучан щоденно відвідують центр, привозячи та сортуючи різноманітні побутові відходи.

Читати ще: Куди здати ртутний термометр у Луцьку і що робити, якщо він розбився

Запуск нових центрів сортування є частиною стратегії міської влади з управління відходами, яка спрямована, першочергово, на зменшення навантаження на сміттєзвалище у селі Брище.
За словами міського голови Ігоря Поліщука, спостерігається позитивна динаміка роботи першого у місті майданчика на вулиці Транспортна. Сотні лучан приїздять, щоб залишити великогабаритні відходи, пластик, кольорове та прозоре скло, пет пляшки, папір, меблі, побутову техніку тощо. Тобто все те, що не можна викидати у звичайний сміттєвий бак.

Читати ще: «Тут не сміттєзвалище, а центр управління відходами», – керівник «Чистого Луцька». Розмова

«Працівники центру проводили опитування задля покращення роботи, і серед численних запитів було відкриття нових майданчиків для зручності. Відкриття центру сортування відходів саме на проспекті Соборності є не випадковим. Це — ідеальне місце, адже знаходиться в одному з найбільш густозаселених районів міста з багатоквартирною забудовою й підходить для того, аби якомога більше людей долучалися до сортування сміття, щоб наше місто ставало чистішим. Наш бренд «Чистий Луцьк» - це не просто слова, ми послідовно і системно впроваджуємо в життя такі ініціативи як сортування сміття, напівпідземні естетичні контейнери, наведення ладу на полігоні твердих побутових відходів. Незабаром буде запущена система очистки фільтрату.

Така ж сортувальна станція запрацювала й безпосередньо на полігоні. Уже їх працює три. Ми не плануємо зупинятися на цьому та маємо в планах відкрити такі ж майданчики в районі ЛПЗ, Львівської, Володимирської. Прагнемо зробити наше місто чистим та екологічним», - наголосив Ігор Полішук.
Директор ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк розповів, що наразі існує величезна необхідність зменшити навантаження на тіло полігону. Для цього необхідно сортувати сміття, відповідно — треба створити умови. З такою метою й було створено майданчик безпосередньо біля полігону, куди може під’їхати людина, посортувати сміття й знизити свої витрати на захоронення, зменшуючи вагу відходів. В такому підході є не лише екологічна, а й економічна вигода.
Центр управління відходами «Чистий Луцьк» проводить важливу просвітницьку діяльність. Керівник центру Сергій Михалевич розповів, що щотижня організовують екскурсії для дітей шкільного віку (на вулиці Транспортна, 7 (Трункіна)), де у вигляді інтерактивної гри вони навчаються сортувати відходи та дізнаються, як правильно та навіщо це робити.

Центр працює в режимі самообслуговування, до кожного контейнера можна під’їхати автомобілем.

Графік роботи: понеділок-неділя з 8:00 до 20:00.

Адреса: вулиця Транспортна (Трункіна, 7), (заїзд з вулиці Дубнівська), телефон: 0972344680.

На проспекті Соборності майданчик працює у тестовому режимі з 8:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю.

Мешканців громади закликають сортувати відходи, привозити їх у Центр управління та робити наш Луцьк чистим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus