USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку пропонували створити сквер по проспекту Відродження

29 Березня 2016 14:20
Надати зеленій зоні, що поблизу навчально-методичного центру профспілок по проспекту Відродження, пропонували члени бюджетної комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 29 березня.

Директор навчально-методичного центру профспілок Волинської області Галина Даниленко просила звільнити з 1 квітня від сплати земельного податку у розмірі 75% від суми нарахованого земельного податку вказаний центр (земельна ділянка по проспекту Відродження, 24 площею 1,389 гектара). Вона розповіла, що паркову зону створили власними зусиллями працівники центру, привезли туди 3 тисячі дерев, чистять річку Сапалаївку та обрізають дерева за власні кошти. У закладі працюють 52 особи, отримуючи переважно мінімальну заробітну плату.

Голова комісії Павло Данильчук зауважив, що логічніше було б передати зелену зону на баланс КП «Парки та сквери міста Луцька» та підготувати проект рішення про надання ділянці статусу скверу.

Таку пропозицію не підтримала Галина Денисенко, яка запевнил, що парк доглядали та доглядатимуть працівники центру. Наразі документом, відповідно до якого заклад користується ділянкою, є акт постійного користування.


На те, що міськрада не повинна за рахунок коштів міського бюджету надавати усім преференції, звернув увагу член комісії Тарас Шляхтич. Так, наразі пільги вирішили надавати лише тим формуванням, які підтримують обороноздатність держави. З його слів, передача ділянки на баланс КП «Парки та сквери міста Луцька» не позбавить працівників центру можливості доглядати за сквером. Депутат Сергій Була зазначив, що надання ділянці юридичного статусу скверу убезпечить її у майбутньому від неконтрольованої забудови.

Після тривалої дискусії члени комісії рекомендували звільнити Навчально-методичний центр профспілок Волинської області від сплати земельного податку у розмірі 75% від суми терміном на три місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Олесь Показати IP 29 Березня 2016 14:47
Давно пора! Узаконення Зелених Зон виключить можливість будівництва у них. Тому досі- вони не узаконені!
не лучанин Показати IP 29 Березня 2016 14:52
звичайно необхідно узаконити сквер поки нікому не збрело в голову щось там збудувати
Лучанин до не лучани до не лучанин Показати IP 29 Березня 2016 19:53
Якраз вже визріли плани на будівництво в тому парку і якщо громадськість не вступиться, то скоро чернуха буде сваї забивати.
Сусідка Показати IP 29 Березня 2016 15:06
Живу поряд 30 років, де там посадили СТІЛЬКИ дерев??????? Цікаво?!
сусід сусідки до Сусідка Показати IP 29 Березня 2016 17:20
в пилипюка на подвір'ї))
до сусідки Показати IP 29 Березня 2016 15:33
ви там хоч одне дерево посадили? чи тільки вигулюєте свого пса чи сміття викидаєте?
отто Показати IP 29 Березня 2016 16:02
то що іхні працівники там постійно гребуться-то правда.Травка покошена як на стадіоні кущики кульками стрижені.Дати профспілкам ще парк біля лікарні другоі хай повигрібають мусор бо там скоро заведуться вовки
полюх Показати IP 29 Березня 2016 17:02
дійсно там досить затишний і приємний куточок на березі річечки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus