USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

У луцьких школах здорожчає вартість харчування учнів

18 Грудня 2023 11:15
У Луцькій громаді затвердили грошові норми на харчування учнів закладів загальної середньої освіти на ІІ семестр 2023/2024 навчального року. Про це йшлося 18 грудня на сесії міськради.

Як повідомив директор департаменту освіти Віталій Бондар, харчування в школах громади здорожчає на 10 гривень. Він пояснив, що подорожчання повʼязане з інфляцією.

У цілому вартість харчування в школах громади становитиме 50 грн. Тільки в Луцькому навчально-реабілітаційному центрі вартість харчування сягатиме 60 грн.

У ІІ семестрі 2023/2024 навчального року безкоштовно харчуватимуть учнів таких категорій:

- дітей, позбавлених батьківського піклування;

- дітей, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків;

- дітей із малозабезпечених сімей;

- дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах;

- дітей з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;

- дітей, яким надано статуси «Член сім’ї загиблого», «Член сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України»;

- дітей осіб з інвалідністю внаслідок війни (на підставі посвідчення батька чи матері);

- дітей, чиї батьки призвані на військову службу по мобілізації на виконання Указу Президента «Про загальну мобілізацію» (на підставі відповідних документів);

- дітей військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, співробітників правоохоронних органів, які беруть безпосередню участь у бойових діях;

- дітей зниклих безвісти військовослужбовців та військовополонених (на підставі відповідних документів);

- дітей бійців-добровольців антитерористичної операції (на підставі посвідчення батьків);

- дітей постраждалих учасників Революції Гідності (на підставі відповідних документів);

- дітей, чиї батьки є добровольцями добровольчого формування Луцької міської територіальної громади № 1;

- вихованців комунального закладу «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської ради».

Читати ще: «Так повинно бути у кожній їдальні»: триденний майстер-клас від відомого шефа для кухарів луцьких шкіл. Фоторепортаж

Загалом безкоштовним харчуванням необхідно забезпечити 127 дітей з числа сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки; 681 дитину із малозабезпечених сімей; 214 дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах; 882 дитини з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів; 74 дитини, якій надано статуси «Член сім’ї загиблого», «Член сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України»; 132 дитини осіб з інвалідністю внаслідок війни; 1779 дітей, чиї батьки призвані на військову службу по мобілізації; 196 дітей військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань; 30 дітей зниклих безвісти військовослужбовців та військовополонених; 1 дитина, чий батько має статус бійця-добровольця антитерористичної операції; 53 дитини, чиї батьки є добровольцями добровольчого формування Луцької міської територіальної громади № 1; 261 вихованців комунального закладу «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської ради».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 18 Грудня 2023 13:47
Гімназія 18 Їжа несмачна,холодна,липка Діти відмовляються їсти Невже у наш час,за наші гроші не можна знайти людей,які вміють смачно приготувати??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus