USD 40.80 41.15
  • USD 40.80 41.15
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.22 10.40

У музеї на Волині відкрили виставку з експонатами з фронту

20 Червня 2022 21:21
У Ковельському історичному музеї відкрили виставку з воєнними експонатами з передової, котрі для закладу передали військові з Волині. Це оновлена експозиція під назвою «Україна незламна», яка відтворює хронологію подій від осені 2013 року і дотепер.

Як повідомила головна зберігачка фондів музею Мирослава Мороз, експозиція представлена у двох розділах. Перший розділ виставка присвятили Революції Гідності і Небесній Сотні, другий розділ відтворює події війни в України від 2014 року і дотепер.

У музейній залі представлені військові речі, що використовувалися на Донбасі у зоні проведення АТО і ООС, бойові прапори Національної гвардії України і ЗСУ, шеврони, залишки сучасної зброї, спогади, світлини та інші речі ковельчан, які воювали на сході України.

Серед предметів, пов’язаних із вторгненням РФ в Україну, – уламки зброї російських окупантів, одяг, сухпайки і особисті речі російських військових.

«За останніх три місяці музейна збірка поповнилася новими експонатами цієї героїчної і водночас трагічної доби, з поміж яких, дитячі малюнки і листи підтримки українським захисникам, речі, пов’язані з волонтерською діяльністю. Наш музей розповідатиме нащадкам про жорстоку війну, яку розв’язала Росія», – зазначила музейниця.



Музей отримав речі з фронту, які показують діяльність ворога на нашій українській землі за сприянням та ініціативи полковника ЗСУ та українських саперів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus