USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Північній Кореї знайшли секретні ракетні бази

13 Листопада 2018 11:42
Північна Корея приховала більше десятка стратегічних об'єктів, де можуть розташовуватися й обслуговуватися ракети, в тому числі балістичні, здатні досягти інших континентів.

Як передає ТСН, про це йдеться в аналітичній доповіді Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), яку проаналізувало видання The Washington Post.

З їхніх слів, на секретних базах можуть перебувати ракети, здатні нести ядерні заряди. Всього кількість баз може досягати 20.

«Не схоже, що ці бази в законсервованому стані», - розповів один з експертів CSIS Віктора Ча.

Це може бути обманом з боку Північної Кореї в контексті домовленостей, досягнутих між лідерами США і КНДР у Сингапурі, хоча думки аналітиків у цьому питанні розділилися.

Одні експерти кажуть, що Кім не порушив обіцянок і робить успішні кроки щодо денуклеаризації Північної Кореї. На думку інших, тестові запуски ракет, проведені раніше, дали можливість Пхеньяну значно просунутись у бойових технологіях, які тепер можуть нести реальну загрозу для США і союзників у регіоні.

Офіційний Пхеньян уникнув декларування цих об'єктів стратегічного значення, які, згідно з домовленостями, мають припинити своє функціонування.

Нагадаємо, зустріч лідерів США і КНДР Дональда Трампа і Кім Чен Ина відбулася 12 червня в Сінгапурі. За підсумками переговорів сторони підписали спільний документ, згідно з яким США надають КНДР гарантії безпеки, а Північна Корея бере на себе зобов'язання з денуклеаризації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus