USD 40.65 40.98
  • USD 40.65 40.98
  • EUR 40.70 41.10
  • PLN 10.00 10.18

У Раді пропонують альтернативні види покарання за ухилення від мобілізації

18 Травня 2024 07:41
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про внесення змін до статті 336 Кримінального кодексу України щодо встановлення не пов’язаних із позбавленням волі видів покарань.

Про це інформує пресслужба Парламенту.

Як відомо, наразі стаття 336 «Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період» Кримінального кодексу України передбачає лише один та суворий вид покарання – позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Законопроєкт № 11260 спрямований на те, щоб забезпечити призначення інших видів покарань, ніж передбачене зараз єдине можливе покарання у вигляді позбавлення волі.

Читати ще: Вилучення автівок, покарання ухилянтів та повістки по-новому: що змінює закон про мобілізацію

Законодавець пропонує внести зміни до статті 336 «Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період» КК України та встановити покарання за передбачене цією статтею кримінальне правопорушення у вигляді штрафу від трьох тисяч (51 000 гривень) до п’яти тисяч (85 000 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк від 160 до 240 годин, або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк від одного до двох років.

Очікується, що ухвалення проєкту закону дозволить призначати засудженим за статтею 336 КК України покарання, не пов’язані з позбавленням волі, які не передбачають ізоляцію засуджених від суспільства. Це дозволить забезпечити економію бюджетних, матеріальних та людських ресурсів держави, сприятиме зниженню дефіциту кадрів на ринку праці та збереженню завдяки цьому економічної активності підприємств, зміцненню економіки, наповненню державного та місцевих бюджетів, що дозволить державі вивільнити додаткові ресурси на вирішення різних проблемних питань, в тому числі на вирішення питань забезпечення обороноздатності і національної безпеки України.

Читати ще: Відмовився брати повістку: волинянина, який доглядає тещу, судили як ухилянта

Нагадаємо, 6 травня Верховна Рада ухвалила закон щодо посилення відповідальності за військові правопорушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ухилянт Показати IP 18 Травня 2024 08:27
А тюрем хватить? Ви усе передбачили?
Анонім до ухилянт Показати IP 19 Травня 2024 16:02
Зараз в моді угода з прокурором - ти признаєш вину і згоден іти в військо - справу закривають. А ні, ласкаво просимо в тюремний світ. Більшість вибирають перше.
Патрiот Показати IP 18 Травня 2024 09:45
Ви,суки,щоб своi сраки вберегти положите всю Украiну.
Україна Показати IP 18 Травня 2024 11:55
Сцикуни та ухилянти це уряд і президент з кодлом олігархів, чому не ввели Військове положення і не оголосили війну Агресору???? Що чекають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus