USD 40.00 40.50
  • USD 40.00 40.50
  • EUR 40.30 40.70
  • PLN 10.00 10.25

У Тернополі призначили перевірку через загибель мобілізованого, якого кинули на передову без підготовки

20 Лютого 2023 11:46
Тернопільський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки пообіцяв провести службову перевірку через загибель на фронті мобілізованого, відправленого на виконання бойових завдань без належної підготовки. Йдеться про загиблого солдата Богдана Покітка.

Як пообіцяв Тернопільський обласний ТЦК СП у Фейсбуці, після перевірки буде встановлено відповідальних за підготовку та навчання особового складу.

Представники ТЦК запевнили, що випадок, який стався з Покітком, – не системний. Чоловіка після уточнення облікових даних та проходження медкомісії визнали придатним проходити військову службу, він був призваний на військову службу до Тернопільського об’єднаного міського ТЦК СП на одну з посад у роту охорони.

«12 лютого солдата Покітка Богдана було переведено до нового місця проходження служби, де він загинув внаслідок бойових дій 16 лютого 2023 року», – розповідають у ТЦК.

Наразі у Тернопільському ТЦК призначено службову перевірку, за результатами якої буде встановлено осіб, які відповідали за підготовку та навчання особового складу. Там закликали суспільство дочекатися завершення перевірки.

Раніше на кричущу історію звернула увагу волонтерка Оксана Огородник. Вона розповіла, що тернополянина Богдана Покітка мобілізували шляхом вручення повістки на вулиці. Чоловіка, за її словами, відправили на фронт без підготовки.

Рідні загиблого стверджують, що до відправки на фронт Богдан лише раз був на полігоні.

Міський голова Тернополя Сергій Надал заявив, що направить запити у компетентні органи для з’ясування обставин загибелі Богдана Покітка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Колян Показати IP 20 Лютого 2023 12:01
Дивно так? Ніколи не було такого і ось знову.
Олег Показати IP 20 Лютого 2023 12:28
Очевидно, що план по роздачі повісток погано виконував. Через те і відправили на передову. Чув історії, що працівників військкомату, які роздають флаєри "мотивують" таким чином.
Анонім Показати IP 20 Лютого 2023 13:25
Роздута батьківська істерика. Він сам морально зламався, раз самовикликався на вірну смерть, а винуваті навіть не безпосередні керівники, а ті, хто переоцінили його психічний стан на комісії
Анонім до Анонім Показати IP 20 Лютого 2023 14:31
Закон 8271почитай він отримав наказ за невиконання/відмову від 5 до 8 років колонії без апеляцій.
Анонім до Анонім Показати IP 20 Лютого 2023 15:38
А це схоже роздуття дещо іншого характеру. В тексті більш-менш авторитетного пана Бутусова пише, що Богдан НЕ відмовився їхати у гарячу точку, а багато інших салаг відмовились. То шо, тих, хто 11 лютого відмовились виконувати "наказ", уже допитують і судять чи як? З тексту не ясно. І щодо тих відмовників щось нема ніякого розголосу, а на фоні його смерті розголос мав би бути. З цього припускаю, що це був не обов'язковий наказ. В будь-якому випадку бережи себе. Якщо не маєш великого рівня агресії, то ціліший будеш якщо не виконати наказ і в тюрму, але якщо маєш надто мало агресії, то в тюрмі можна отримати гірші перспективи виживання
Голова Показати IP 20 Лютого 2023 14:05
Можливо і такий варіант, що загинув на полігоні через свою чи чиюсь необережність. Тому щоб родина отримала компенсацію і пільги а командир не отримама про_іздон зробили так, що загинув під Бахмутом. Але звичайно хлопця шкода.
васько бузько Показати IP 20 Лютого 2023 15:32
все нормально! таке бувае! пуля дура! чому бути того не минувати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus