USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У центрі Луцька хочуть звести офісний комплекс, суміжний з житловим будинком

1 Грудня 2016 15:04
Виселити мешканців декількох квартир житлового будинку на вулиці Лесі Українки доведеться у разі втілення в життя проекту будівництва торговельно-офісного центру.

Депутати розглянули проект рішення про надання ПП «КИЙ-Х» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на вулиці Лесі Українки, 19а (площею 0,0112 гектара).

Представниця ПП «КИЙ-Х» Ярослава Поліщук повідомила, що підприємство просить надати в оренду ділянку, де планують побудувати торговельно-офісний комплекс. Надали два ескізи забудови, жоден з яких, втім, не отримав схвалення депутатів міськради. Так, перший варіант полягає у відселенні мешканців декількох квартир сусіднього житлового будинку і підприємство готове вирішити питання відселення, надавши інше житло мешканцям. Другий варіант полягає в тому, що у суміжному будинку доведеться перекрити вікна. Оскільки окрему будівлю на ділянці не можна зводити за нормами, адже площа надто мала, торговельно-офісний центр планують зробити суміжним з сусіднім будинком. Забудовник готовий врахувати побажання архітектурної ради.

Секретар міськради Юлія Вусенко зауважила, що споруда перебувала у підприємства в оренді, але до цих прав підприємство поставилося неналежно, не вклавши коштів та не змінивши об’єкт. Тому депутати зараз не підтримують надання ділянки в оренду.

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зауважив, що ділянка входить в зону регульованої забудови, історичний ареал міста. На його думку, таких забудов у межах вулиці Лесі Українки бути взагалі не повинно. Будівля створюватиме незручності мешканцям сусідніх будинків, а також не вирішене питання під'їзду – невідомо, де ставитимуть авто працівники майбутнього офісного центру. Він порадив тим, хто розроблятиме проект, порадитися з міською спілкою архітекторів, узгодивши з ними питання. Існуючий проект депутат назвав неприпустимим.

У підсумку, проект рішення вирішили наразі зняти з розгляду депутатів. Повернутися до нього планують під час наступної сесії, довивчивши питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 1 Грудня 2016 16:30
Ні, ну розбирати бруківку через божевілля це одне - можна заставити потім її вкласти на місце, але ж руйнувати те чим окрім іншого славиться місто - це взагалі маразм. Таким темпами скоро і каменя від справжньої історії не залишиться.
лучанка Показати IP 1 Грудня 2016 17:58
Сволота коли ви уже подавитеся і поздихаєте з своїми дітьми виродками. Це просто барак на продаж а не будівля
Валентин Показати IP 7 Грудня 2016 21:20
площею 0,0112 гектара це така шутка? Якраз місце для похавання отого «КИЙ-Х» !
Олесь Показати IP 16 Лютого 2017 13:08
За проектом реконструкції- там гарний дитячий майданчик. Тиха зон, мами з дітьми... Я ЗА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus