USD 40.80 41.15
  • USD 40.80 41.15
  • EUR 40.90 41.10
  • PLN 10.26 10.44

У ТЦК хочуть забрати право штрафувати ухилянтів

21 Травня 2024 17:54
Нардеп Анатолій Бурміч пропонує забрати у ТЦК та СП право накладати штрафи на призовників, військовозобов’язаних та резервістів за вчинення адміністративних правопорушень. Такі рішення, на думку політика, повинні ухвалювати місцеві суди.

Йдеться про порушення правил військового обліку, законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, про псування військово-облікових документів чи втрату їх з необережності.

В пояснювальній записці нардеп вказує, що «надмірна концентрація повноважень в межах одного органу (ТЦК та СП) може призвести до дисбалансу системи стримувань і противаг у державній владі».

Читати ще: Які штрафи загрожують українцям за порушення правил військового обліку та мобілізації

Зауважимо, Анатолій Бурміч є представником забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа – За життя".

Читати ще: З 18 травня поліція зможе перевіряти військовий квиток, затримувати і доставляти до ТЦК, вносити дані про ухилянтів до баз даних. Деталі

Нагадаємо, 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію.

До слова, днями депутат від партії "Слуга народу" Сергій Гривко зареєстрував законопроєкт про "податок на бездітність", утім після суспільного осуду відкликав його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Отакої Показати IP 22 Травня 2024 07:10
Наголосували,тепер тіштеся і ще довго.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus