USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Волинському наркодиспансері не вистачає коштів на реактиви

11 Липня 2016 11:25
Заклад, який здійснює десятки тисяч досліджень наявності у крові алкоголю та наркотичних речовин, просить виділити кошти на придбання дороговартісних реактивів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 11 липня.

Як пояснив головний лікар обласного наркологічного диспансеру Ігор Шкаровецький, заклад обслуговує всі лікарсько-профілактичні заклади області, а протягом першого півріччя цього року кількість токсикологічних досліджень збільшилася у 2,5 рази – за цей період провели більше досліджень, ніж за весь минулий рік. Реактиви є дороговартісними, тож нині склалася критична ситуація з проведенням токсикологічних досліджень.

Головний лікар зауважив, що кожне таке дослідження має юридичні наслідки для відповідної особи, адже дослідження проводять для Нацполіції, СБУ тощо. Протягом минулого року здійснили понад 22 тисяч досліджень наявності алкоголю в крові та понад 23 тисяч – наявності наркотичних речовин. Просили виділити 40 тисяч гривень на придбання реактивів.

Члени комісії рекомендували передбачити ці кошти під час розподілу вільних залишків обласного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
НЕ НАРКОМАН.... Показати IP 11 Липня 2016 13:14
ТІЛЬКИ ПІСЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ТЕСТІВ НА НАРКОТИКИ . ЧОГОСЬ ЗДОРОВА ЛЮДИНА СТАЄ НАРКОМАНОМ ....І ЯК НА ЦЕ ДИВИТИСЬ......
Анонім Показати IP 11 Липня 2016 21:04
А чи є в них хроматограф?
вони до Анонім Показати IP 7 Вересня 2016 18:47
є, двері в кабінеті де він знаходиться міцні, на вікні добрі грати. марна справа, словом.
мандалай баубо Показати IP 7 Вересня 2016 18:45
а поліцайські ті висновки потім забирають чи нє? цимес в тому, що експертиза на алкоголь майже завжди пишеться зразу, по драгеру чи по зовнішніх ознаках. якшо вже там таке дтп сташне - тоді кров і мочь беруть, але тут пойнятно шо і висновок мусять забрати. а от наприклад ситуація - беруть поліцайські від нєфіг робити в дворі якусь мóлодьож і пóдростків, везуть освідовувати і замовляють взяти в них всіх мочь і освідувати на наркотики цими дорогими реактивами. висновок буде через пару днів і от шось мені підказує, шо коли він буде - вже і освідовані малолєтки, і поліцайські, котрі їх доставляли, благополучно про це забудуть і по висновок вже не поїдуть, бо вони поліцайські, а значить ліниві (якби були роботящі, то знайшли б собі якусь роботу, а не стали поліцайськими). то хай би пуліцію і зобов'язали платити за реактиви, за роботу лаборанта, фершеля, дохтура, за дорогу електроенергію, і інші супутні витрати. а то бігме, якась дурниця виходить: експертизу хочуть поліцайські, а платити за неї повинні платники податків, з яких надоюють бюджети так добре, що аж вільні залишки залишаються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus