USD 40.80 41.10
  • USD 40.80 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.22 10.40

У луцькій школі відмовились від хлору в басейні. ФОТО

18 Травня 2012 13:30
У шкільному басейні луцького НВК №26 ввели в експлуатацію нову установку обеззараження води. Раніше для цього використовували хлор.

Урочистості з цієї нагоди відбулися у стінах навчального закладу 18 травня.

Як розповів директор школи Дмитро Гнатюк, протягом 15 років обеззараження води у басейні навчального закладу відбувалося із використанням газоподібного хлору.




Однак, хлор діє не на всі мікроорганізми, а також не виключає небезпеку для здоров’я дітей у випадку його витоку. Відтак, стару установку очищення води вилучили та встановили нову. У її основі лежить іонізація води іонами срібла та міді.




Ініціатором заміни був Луцький міський голова Микола Романюк. Він запевнив, що якість очистки води докорінно покращиться.




У басейні займаються луцькі школярі. Багато з них здобули чимало перемог у спортивних змаганнях із плавання.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Manhattan Показати IP 18 Травня 2012 13:50
Що то за слово таке "обеззараження"?? Невже в словник впадло заглянути? На українській буде знезараження води, на російській - обеззараживание.Грамотії недоучені!
... Показати IP 18 Травня 2012 13:55
А впадло українське слово?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus