USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Україна має дрони, здатні пролетіти понад тисячу кілометрів, – Федоров

2 Квітня 2024 12:00
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що у 2024 році Україні вдалося вдесятеро збільшити виробництво БПЛА дальньої дії у порівнянні з минулим роком.

Про це Федоров заявив в інтерв’ю Welt, передає Українська правда.

"Більшість дронів, які атакували російські НПЗ, мають радіус дії від 700 до 1000 кілометрів, але зараз є моделі, які можуть пролетіти понад тисячу кілометрів", – зазначив урядовець.

На думку міністра, саме від розвитку безпілотників залежить результат. Він прогнозує, що перші прототипи дронів зі штучним інтелектом у невеликій кількості можуть зʼявитися на полі бою вже до кінця 2024 року.

Однак, за словами посадовця, наразі не можна сказати, хто перемагає у технологічній війні: "На одних ділянках ми виграємо, на інших росіяни перевершують нас".

Читати ще: Росії складно створити належний захист від атак українських дронів, – ISW

Нагадаємо, у російському Татарстані, за понад тисячу кілометрів від України, безпілотники атакували завод, де виробляють «Шахеди».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus