USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

В якому випадку можна відмовитись від повістки

16 Травня 2023 06:45
В Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію. Під час дії воєнного стану в Україні повістки можуть вручати чоловікам призовного віку від 18 до 60 років.

Адвокат Нікіта Муренко пояснив, коли від повістки можна відмовитися, пише «РБК-Україна».

За словами юриста, відмовитися від повістки можливо, якщо працівники ТЦК виписали її з порушенням чинного законодавства. Наприклад:

– дані дописувалися у частково заповнений бланк повістки;

– якщо в повістці вказані неправильні дані отримувача;

– повістку вручає неуповноважена особа, яка немає печатки, або певні дані вносили у вашій присутності.

За словами юриста, у такому випадку можна відмовитися від підписання розписки про отримання повістки. Тоді працівник ТЦК та СП складає акт про відмову від отримання повістки та передає на розгляд керівникам ТЦК та СП.

Читати ще: Чим загрожує відсутність військового квитка: пояснення адвоката

Юрист сказав, що після відмови ТЦК та СП можуть стягнути штраф за порушення правил військового обліку, проте цей штраф можна оскаржити в суді.

Зауважимо, факт вручення повістки в суді оскаржити не можна, проте можна оскаржити постанову про накладення штрафу за ухилення від військового обліку, якщо вас притягнуть до адміністративної відповідальності за цей факт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Зеленський Показати IP 16 Травня 2023 07:29
І Залужний то все добреі а все шо стосується військоматів то все недобре але то нічого шо військомати виконують план мобілізації Зеленського і Залужного чи може Зеленський не знає
Макс Показати IP 16 Травня 2023 08:50
Зеленський обіцяв відправити на фронт тиловиків , виходить знову збрехав

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus