USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

В Україні можуть створити табори для військовополонених росіян, – Арестович

6 Березня 2022 10:19
Українська армія захопила в полон сотні російських військових, найімовірніше, для них створюватимуть табори відповідно до норм міжнародного права.

Про це в інтерв’ю Марку Фейгіну заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович, пишуть Ліга.Новини.

Він зазначив, що зараз частина полонених перебуває на передових позиціях, де їх було захоплено. Доставити в інше місце важко через бої. Частина полонених – у центральних органах влади, частина – в областях.

«Зараз, найімовірніше, ми ухвалюватимемо рішення, ну як, ми ухвалили його заздалегідь, про централізоване утримання полонених за всіма законами Женевської конвенції, за всіма вимогами, яких досить багато. Ці вимоги непрості, але вже йдеться про табори, тому що для такої кількості вже табори доведеться створювати. Вже не поміщаються, як затриманих чи заарештованих їх утримувати не вдається. Сотні (полонених. – Ред.)», – сказав Арестович.

Вчора він також закликав до гуманного поводження з полоненими, бо українська армія – європейська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus