USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

В Євросоюзі відреагували на рішення Путіна визнати «незалежність» «ЛДНР»

21 Лютого 2022 22:17
Голова Єврокомісії Жозеп Боррель, голова Євроради Шарль Мішель та керівник Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн назвали визнання Росією незалежності «ДНР» і «ЛНР» порушенням міжнародного права і територіальної цілісності України.

Про це сказано в їхніх однакових повідомленнях у Twitter, передає УНІАН.

«Визнання двох сепаратистських територій в Україні є кричущим порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та Мінських угод. ЄС і його партнери відреагують єдністю, твердістю і рішучістю на знак солідарності з Україною», – сказано в повідомленнях.
Міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс заявила, що рішення Путіна визнати «незалежність» «ЛДНР» свідчить про кричущу зневагу зобов’язаннями Росії щодо Мінських угод.

«Цей крок... сигналізує про закінчення Мінського процесу», – наголосила Трасс.
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у своїй заяві назвав рішення Путіна «актом агресії проти України».

«Рішення про визнання самопроголошених «республік» – це остаточна відмова від діалогу та грубе порушення міжнародного права. Це акт агресії проти України, на який необхідно однозначно відповісти у вигляді негайних санкцій. Це єдина мова, яку розуміє Путін. Я закликаю до термінового скликання Європейської ради з цього питання», – написав Моравецький у Twitter.

Президент України Володимир Зеленський, своєю чергою, заявив, що обговорив останні події з президентом США Джо Байденом. Про це він повідомив у Twitter.

Після засідання Ради національної безпеки він планує провести розмову з британським прем’єром Борисом Джонсоном.

«Обговорив події останніх годин з Джо Байденом. Розпочинаємо засідання РНБО. Також запланована розмова з Борисом Джонсоном», – повідомив Зеленський.

Натомість, як пише Політика країни, президент Сирії Башар Асад уже заявив, що готовий також визнати «ЛДНР».

21 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін ухвалив рішення про визнання терористичних угруповань «ДНР» та «ЛНР».

«Прошу Федеральні збори РФ підтримати це рішення, а потім ратифікувати договори про дружбу та взаємодопомогу з обома «республіками», – заявив президент країни-агресора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Глибоко Стурбований Показати IP 21 Лютого 2022 22:31
Я дуже глибоко стурбований до глибини своєї стурбованості
1 Показати IP 21 Лютого 2022 22:44
І що далі?
Тапох Показати IP 21 Лютого 2022 22:51
Байден подпишет указ, направленный на запрет инвестиций, торговли и финансирования "ДНР" и "ЛНР" — Белый дом. Вот это жёсткий ответ от наших западных партнёров. Как будто раньше очередь стояла, чтобы инвестировать в Донецк и Луганск. Клоуны.
ототакот Показати IP 21 Лютого 2022 23:21
Як завжди - занепокоєння?! :) «Друзі» пля…
Анонім Показати IP 21 Лютого 2022 23:36
То які там будуть санкції "пекельні" чи "надпекельні" як за анексію Криму ?
Читач Показати IP 22 Лютого 2022 00:08
Якщо ця західна братія зараз не збереться до купи, і не дасть пи, ой, не введе санкції проти тої забитої і недорозвиненої рашки, не забере гроші в її олігархів і не закриє їх, їхніх виродків і ту 140-мільйонну вату в межах їхньої бензоколонки, не дасть просратися тій хвалебній руській армії (в Сирії америкаці вже показали як це можна зробити), то грош ціна цій західній боягузній демократії, і, можливо, нам потрібно шукати щось інше? Але що?..
Анонім Показати IP 22 Лютого 2022 08:10
Та Росію треба крити санкціями а не лнр і днр!!!!
Анонім Показати IP 22 Лютого 2022 10:30
от тобі і санкції .їхні. і занепокоєння і підтримки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus