USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Великдень у воєнний час: як святитимуть паску в луцькому соборі

29 Квітня 2024 19:43
Нічне Великоднє богослужіння в луцькому соборі Святої Трійці обов’язково буде, однак варто враховувати воєнний час.

Владика Волинської єпархії ПЦУ Михаїл розповів, що в комендантську годину служба відбудеться з певними обмеженнями, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

«Ми дотримуємося чинного українського законодавства та постанов, але нічні богослужіння в нас також будуть тривати. Парафіянам потрібно визначитися: вони приходять у храм до комендантської години або після закінчення комендантської години. Парафіянам кафедрального собору ми рекомендуємо прийти до храму до 12-ї години ночі, для тих, хто буде звершувати богослужіння вночі», – сказав владика Михаїл.

Читати ще: Забуті традиції під час випікання паски та гра з крашанками: як на Волині по-своєму відзначають Великдень

Тих, хто планує прийти до храму на ранкову чи денну Великодні служби, чекатимуть у соборі з шостої ранку.

До слова, в пасхальну ніч поліція буде лояльною до вірян, які йтимуть до храму з невеликим запізненням після початку комендантської години.

Щодо денних великодніх богослужінь, то, як пояснив владика, кожна парафія ПЦУ має право самостійно вирішувати, в які саме години їх проводити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus