USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Відновлять колишню славу тріо Мареничів? ВІДЕО

29 Травня 2012 17:04
Валерій Маренич, соліст відомого колективу з Волині – тріо Мареничів, прагне відновити колишню славу музик. Маренич впевнений – люди донині пам’ятають тріо.

Про це повідомляє телеканал Інтер.

Тріо Мареничів могло б залишитись маловідомим вокально-інструментальним ансамблем. А знаменитим воно стало завдяки випадковості. На концерті в одному з провінційних містечок несподівано зник струм і артистам довелося співати акапелло. Їхній виступ настільки сподобався глядачам, що тріо вирішили зробити самостійною естрадною одиницею. Так виникло тріо Мареничі.

Пік їхньої популярності припав на кінець 70-х - початок 80-х. Але у новому тисячолітті Мареничі раптом оголосили, що гурт припиняє своє існування. Відтоді життя усіх трьох учасників – суцільна таємниця.

Ера Мареничів розпочалася у 1978 році. Тоді вони з'явилися на телеекранах і практично з них не зникали. Та увесь цей час не припинялася тиха війна між ними і чиновниками від культури. Мареничі виявилися не гнучкими - не співали радянських патріотичних пісень, не грали під фонограму і не любили пропагандистських заходів. І на початку 80-х Мінкульт заборонив їм виступати за межами Волині. Знову на публіці вони з'явилися у 1994-му, гучно відсвяткувавши 20-річчя колективу.

Соліст тріо Валерій Маренич переконує: їм, самодостатнім артистам, у тріо було надто тісно. Кілька компакт-дисків і афішу дбайливо розкладає на кришці фортеп’яно в актовій залі луцької бібліотеки. Тут він часом виступає перед діаспорою. Валерій Маренич зізнається: про нього – народного артиста – зовсім забули і адміністратори, і чиновники.

«Адміністратори не знають - де він є, чи він працює, чи він має бажання творчі? Інформації про мене нуль, нуль інформації», - розповідає Валерій Маренич.

Він певен: люди ж пам'ятають. Саме для них і заради омріяних концертів він досі тричі на день влаштовує собі репетиції. Маренич каже, що рушити на гастролі готовий щомиті – інструменти завжди при собі, а програма готова і ретельно відпрацьована.

«Два тижні реклами чи чотири дні - тиждень, я знаю, що буде повний зал, але ці пісні мусять десь по радіо прозвучати. Ти в силі, в здоров'ї, в формі, я нічого не боюсь - от завтра Москва-Москва, Вашингтон- Вашингтон, Печихвости поїхати? Печихвости», - каже він.

Валерій Маренич не приховує: за минулим, коли їх було троє, коли його прізвище і голос щодня лунали з екранів, він таки ностальгує. А відтак, каже, - все ще можливо. «Все буває в житті, як то нас вчили ніколи не кажи ніколи. Може і хотів би, але треба оце провезти по Україні», - додав артист.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Маша Показати IP 29 Травня 2012 17:30
Я чула колись, що Мареничі емігрували до Америки, й думала, що так воно і є.
ШТУРМБАНФЮРЕР КГБ до Маша Показати IP 30 Травня 2012 10:05
Вони хотіли емігрувати (точніше втекти)і попросити політичного притулку в США , та їх артдиректор (і по сумісництву кадебешний сексот) їх "здав"
Ніна до ШТУРМБАНФЮРЕР КГБ Показати IP 30 Травня 2012 19:39
Неправда. Їм тільки пропонували емігрувати до Канади. Ви ж бачите, що жоден з тріо не був і не є авантюристом, не підприємливі люди.
Лада Показати IP 29 Травня 2012 17:36
Тріо Мареничів - це прекрасне виконання української пісні Відроджуйтесь!!!
поп Показати IP 29 Травня 2012 20:38
Мареничу РЕСПЕКТ
Ніна до поп Показати IP 30 Травня 2012 19:41
Так!
Заракс Показати IP 29 Травня 2012 21:08
Пан Валерій ходить по Луцьку як бомж. Жаль талановитого чоловіка.
Чуйна Показати IP 29 Травня 2012 21:23
"Про нього забули чиновники"... Але ж квартиру дали...) Для мене Маренич без своїх найголовніших у житті жінок (сестри й дружини, хоч і "екс") - вже не той, чомусь не сприймаю його теперішню творчість, що тягне нас до Польщі'. Підростала під їхні пісні на платівках, УКРАЇНСЬКІ пісні! Пам'ятаю, як підспівувала: "Ой, на горі два дубки.." Тому для мене вони назавжди залишаться неперевершеним співочим ТРІО,якому не гріх було б відкинути амбіції й знову заспівати разом, об'єднатися хоча б на один концерт. Думаю, аншлаг у цьому випадку - гарантований!!))
Лучанка до Чуйна Показати IP 30 Травня 2012 13:04
Згідна з Вами, щодо думки про об'єднання тріо, ось тоді дійсно у залі буде народу, а стосовно "бомжа" - я теж його часто бачу у такому вигляді, але просто поважаю, тому це на мене поганого враження не справляє. Окрім одягу у людини ще є душа...
ангел Показати IP 30 Травня 2012 09:02
Допоможіть йому накінець
Ніна до ангел Показати IP 30 Травня 2012 19:35
Українська республіканська партія "Собор" ще років десять тому подарувала Валерію хатку по вулиці Богдана Хмельницького, неподалік міськради - колишнє приміщення районної партійної організації. Сподівалися на те, що Валерій знайде меценатів та відкриє там власну студію. Подальша доля будиночка мені не відома...
DK Показати IP 30 Травня 2012 11:10
Стакан вбиває таланти. Підверджено життям 100500 раз....
до ДК Показати IP 30 Травня 2012 13:00
Маренич не п"є.
В.О.В. до до ДК Показати IP 30 Травня 2012 14:36
І давно?
артистка Показати IP 30 Травня 2012 15:18
Маренич-талант,але це зовсім не прості люди,особливо Антоніна.В них завжди боліло горло,нога,рука чи щось інше.Вони хотіли великої уваги,але...В нас на Волині заслужити визнання дуже важко,хтоб ти не був.Скоріше поважають Сташківа,Гігу,хоча вони не кращі за наших артистів.Коли у Франківську їх ніхто навіть не запрошує то в нас силові структури просто торчать від них,коли не мають грошей запросити своїх артистів,то тим платять баснословні суми і все в них є. От так!!!
Лучанка Показати IP 30 Травня 2012 16:15
Дійсно-талант,але я думаю,що зоряний час для Мареничів минув....
Знаю Показати IP 31 Травня 2012 09:25
Для "Ніна". "Собор" к домику на Богдана Хмельницького не имеет ни какого отношения. Документы подписывал А. Кривицкий. Мареныч был настолько пьян, что не понимал, что далее надо делать(оформить документы в БТИ, выполнить другие формальности). Подробности по этому вопросу у Володи Данылюка, Снежаны Шевчук.
Ніна до Знаю Показати IP 4 Червня 2012 22:19
Возможно, "Собор" арендовал перед этим домик. Спасибо. Обидно за Валерия...
пилип Показати IP 31 Травня 2012 13:12
При всій повазі до Маренчичів, але який там в них талант? Вони тоді просто опинились в потрібному місці в потрібний час. Пісеньки під гітарку, україські мотивчики, лірика, тоді це зіграло їм наруку. Нікому вони давно не цікаві (навіть тим кому були цікаві на піку своєї карєри), треба вміти вчасно піти або вдало перепрофілюватись, зайнятись чимось іншим і не вимагати до себе надмірної уваги та не нити.
іван Показати IP 31 Травня 2012 16:14
Пилип до сраки прилип!Талант В МАРЕНИЧІВ безумовно є.Незважаючи на те,що ВОНИ з Росії м.Ярославя прославляють Українську мову і набагато гарніше нею володіють чим наші "слуги народу!.
артистка Показати IP 1 Червня 2012 22:03
Погано знаєте Іван,вони не з Ярославля.Валерій з Кривого рогу,а дівки...призабула.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus