USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Вікторова відпустили. Подробиці

25 Жовтня 2011 11:13
Олександра Вікторова звільнили з-під варти прямо у залі суду.
Відповідну постанову 24 жовтня прийняв Луцький міськрайонний суд.
Про це пише ЗІК .
Суд постановив звільнити з-під варти депутата Волинської облради із фракції «Свобода», екс-директора Луцького спецкомбінату Олександра Вікторова, якого звинувачують в одержанні хабарів .

Про час початку засідання начебто не повідомляли ані родичів, ані представників преси. Тож, аби потрапити до зали суду, чекати їм довелося понад 3 години.

Позиція обвинувачення

Прокурор вимагав продовжити утримання Вікторова під вартою терміном на 2 місяці. Нагадаємо, чоловіку закидають у отриманні хабарів на суму 1250 доларів США та 1000 гривень.
Щоправда, правоохоронці згадують ще про двох працівників спецкомбінату, які нібито отримували частину так званих «нечистих» грошей. Їх та Вікторова названо, як таких, котрі «вступили у злочинну змову». Утім, чи буде відкрито справи проти колег екс-директора – не зазначають.

Крім того, слідству вдалося знайти таксиста, котрий розповів, що возив чоловіка, в якому впізнав депутата облради, до Києва. За його словами, Вікторов просив відвезти його до готелю. У дорозі він шукав адреси представництва ООН в Україні та посольства США. Обвинувачення вбачає у цьому спроби Вікторова знайти шляхи для виїзду за кордон.
Також всупереч заяві Вікторова, що він має проблеми зі здоров’ям, водій зазначив, що не побачив, аби той скаржився на це і шукав лікувальні заклади.
Як стверджує обвинувачення, у проміжку з 29 вересня до 11 жовтня Вікторов нібито переховувався від правоохоронних органів. У слідчих є докази, які підтверджують спілкування у вказаний період обвинуваченого з батьком, котрий «не міг не повідомити сина про відкриття кримінальної справи». Що стосується допиту батька, то останній відмовився давати будь-які свідчення. Таким чином, прокурор висловив побоювання, що, маючи досвід «переховування», у разі виходу з-під варти, Вікторов залишить країну.
Наостанок обвинувачення заявило, що до прокуратури постійно надходять нові заяви від громадян, котрі свідчать, що чоловік продовжував брати хабарі. Зокрема, 24 жовтня надійшло 3 подібні звернення. Це стало ще одним приводом для продовження терміну перебування за гратами.
На думку прокурора, перебуваючи на волі, Олександр Вікторов чинитиме тиск на свідків, аби ті змінили свої покази. Тим більше, за інкримінований йому злочин передбачається термін позбавлення волі від 5 до 10 років.
Позиція захисту
Своєю чергою, захист обрав тактику «нападу». Вікторов висунув скаргу, у якій звинуватив правоохоронні органи в його незаконному затримані. Після суду 21 жовтня, який о 16:00 звільнив його під підписку про невиїзд, чоловік отримав нову повістку від слідчих. Вона, за його словами, була складена з порушенням правових норм. «У ній не зазначалися, які саме процесуальні дії будуть чинитись під час мого перебування у прокуратурі»,- зазначив депутат облради. У документі пропонувалося, аби Вікторов з’явився того ж дня о 18.00 до прокуратури для дачі свідчень у новій кримінальній справі. Там же його затримали.
Вікторов наголосив, що слідство знало про нові факти ще до засідання, але не повідомило про це ані суд, ані його захисників. Чоловік заявив, що затримання було підготовлено заздалегідь.
Щодо можливості «втечі» за кордон, він зазначив, що закордонний та внутрішній паспорти у нього вилучили під час обшуку, його фото мають усі пункти пропуску на кордонах. Відповідно, залишити Україну йому не вдасться.
За словами Вікторова, столицю він дійсно відвідував. Утім, їздив туди не на таксі і перебував на лікуванні у Київській обласній клінічній лікарні для відновлення після стресу. Як доказ він продемонстрував медичну довідку з вказаного закладу. Також він додав, що і наразі має проблеми зі здоров’ям.
«Про відкриття кримінальної справи я дізнався 11 жовтня і відразу з’явився до прокуратури аби дати свідчення », - додав він.
Вікторов пообіцяв, що не буде уникати повісток від слідчих та справно виконуватиме усі вимоги, котрі відповідатимуть нормам законодавства.
Наприкінці він додав, що вважає дії слідчого спробою вислужитися перед владою, оскільки той вів справу проти екс-депутата Луцької міської ради Дмитра Москвича, але програв її.
Постанова
Суд постановив, що затримання Олександра Вікторова суперечило вимогам законодавства. Окрім того, депутат навряд чи переховуватиметься від слідства чи виїздитиме за кордон, адже у нього вилучили закордонний паспорт і паспорт громадянина України.
На думку суду, значні підозри викликали докази слідства, які не містили об’єктивних даних. Крім того, на рішення вплинули проблеми зі здоров’ям в Олександра.
Зрештою, суд постановив звільнити Вікторова з-під варти безпосередньо в залі суду під підписку про невиїзд, тож депутата зустріли радісні родичі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Цікавий Показати IP 25 Жовтня 2011 11:28
Який придурок буде наймати таксі, щоб їхати в Київ шукати представництва - їх контакти без проблем можна знайти в неті. Або прокурор дурак, або всіх (в т.ч. суд) вважає за дурнів.
чувак до Цікавий Показати IP 25 Жовтня 2011 15:02
Ти б в такій ситуації точно сидів би дома і шукав контакти в інтернеті*) З переляку й не таке зробиш, а час тоді цінний дуже. Хоча може ти й правий, дурак він, або купив суд))
Вася Показати IP 25 Жовтня 2011 11:40
Спонсор Свободы на свободе.
Бомба Показати IP 25 Жовтня 2011 12:58
Там в Свободі всі такі.
Здрасте Показати IP 25 Жовтня 2011 13:10
В прокуратурі одні дибіли, чи як?
я все знаю) до Здрасте Показати IP 25 Жовтня 2011 15:24
а ти зайди в прокуратуру і запитайся) Ото тільки тут такий крутелик*))
Думка Показати IP 25 Жовтня 2011 14:11
Саша кажуть не виний, я таке чув. Тіпа підстроїли шось шоб наїхати.
от будущих покойников Показати IP 25 Жовтня 2011 14:41
Свободу Викторову!
користувач Показати IP 25 Жовтня 2011 14:59
А чого він ще не у в"язниці? Якщо зловили на гарячому, то треба садити до камери!
Я з Луцька. Показати IP 25 Жовтня 2011 15:01
гробофашист.
Вася до Я з Луцька. Показати IP 25 Жовтня 2011 15:55
Ти не з Луцька - ти з дурдому в Липинах чи в Олиці
я все знаю) Показати IP 25 Жовтня 2011 15:10
Кажуть що сашка тікав на таксі, бо мав часу тільки до ранку, коли повинен був повернутися з відрядження прокурор області. Його треба було зразу кинути в камеру, затупили в прокуратурі, що відпустили кладовище-продажника(
Українець Показати IP 25 Жовтня 2011 15:19
...і щуку кинули у річку.
сусід Показати IP 25 Жовтня 2011 15:28
я чув, в прокуратурі обіцяли тим, хто заявить що Вікторову давав хабара повернути ті гроші, які Вікторов получав за місця на кладовищі.
ВАСЯ Показати IP 25 Жовтня 2011 15:49
Наступною заявою прокуратури до суду буде: "Если вы не разберетесь, Мы напишем... в Спортлото!"
я все знаю) Показати IP 25 Жовтня 2011 16:20
Мій сусід вчора пішов признаватись, мовляв нема чого покривати хабарника, хай другим буде приклад. Я особисто теж би не промовчав і розказав, якби з мене збрили штуку баксів*
VSC до я все знаю) Показати IP 25 Жовтня 2011 17:04
За бронировании могилки? Так не бронируй, дождись своей очереди.
Свідомий Показати IP 25 Жовтня 2011 23:36
адвокати заплатили всім хто причетний-аби тільки його не закрили-ця свиня не проживе на тюремних харчах..... усе куплено
hvorui Показати IP 26 Жовтня 2011 03:38
Свободу Анжелине Джолли!!!
Є до hvorui Показати IP 26 Жовтня 2011 08:59
Анжеле Девіс! Хворий і не знаєш - не пиши!
КОРОЛЕВА Показати IP 26 Жовтня 2011 09:49
Я б теж написала, але гроші мені повернули, на щастя, не промовчала, і в прокуратуру пішла б , якби не повернули, просто шкода свого здоров"я- цей нелюд разом з своєю помічницею відкупиться....більш, ніж впевнена...як такі люди вночі сплять, невже страхіття не бентежать, невже не лишилося ні краплі совісті і людяності....Дюди, Вам вже мало цієї Землі......!!!!!
Правда Показати IP 26 Жовтня 2011 15:21
Ділився з Романюком ось і відпустили. Мер збирае хабарників!!!
М.Н. Показати IP 26 Жовтня 2011 16:08
якщо в таких випадках відпускають, то або суддя отримав, або "вашій честі" наказали. П.Журналісти пишіть прізвища суддів. Лучани повинні знати "вашу честь" нашого міста.
Хатуль Мадан Показати IP 26 Жовтня 2011 19:40
А про презумпцію невинуватості чув хто небудь? Чи всі па-савєцкі мислять - расстрєлять?
слідчий Лизуняра Показати IP 28 Жовтня 2011 13:41
Новий-старий директор Центнер теж під підозрою, оскільки він продавав місця ще до свого звільнення у 2008р.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus