USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.00

Волинську бригаду тероборони хочуть назвати на честь видатного князя

28 Вересня 2023 13:36
Волинську бригаду територіальної оборони хочуть назвати «100 окрема бригада ТрО імені князя Любарта».

Про це інформують на сторінці 100-ї окремої бригади ТрО у Фейсбуці.

Волинська бригада тероборони вже впродовж пів року в повному складі успішно виконує бойові завдання на сході України. Воїни тримали і тримають оборону на Бахмутському, Лиманському та Куп’янському напрямках. За цей час волинські тероборонівці не здали жодної позиції і не зробили жодного кроку назад. Навпаки – на більшості доручених ділянок фронту зуміли покращити своє тактичне положення. Бійців 100 обр ТрО беззастережно поважають бойові побратими з інших бригад і панічно бояться вороги.

На початку грудня 2022 року нашій бригаді вручено Бойовий Прапор. А 28 липня 2023 року – першій з понад 30 бригад тероборони – почесну відзнаку до Бойового Прапора «За мужність та відвагу».

Читати ще: Волинських тероборонівців на передовій відзначили нагородами

На часі – питання присвоєння 100 обр ТрО почесного найменування. Обговорення цього питання в підрозділах бригади стартувало ще рік тому. До дискусії долучилися науковці-історики. Пропозицій не бракувало, бо Волинь багата видатними особистостями та славними подіями.

У підсумку було вирішено зупинитися на постаті князя Любарта, який жив і правив на Волині у XIV столітті.

Дослідники називають його засновником Великого князівства Волинського, останнім правителем Руського Королівства, засновником мурованого Луцького замку і однією з найвеличніших постатей у пізньосередньовічній історії України.

«Погодьтеся, «100 окрема бригада територіальної оборони імені князя Любарта» – це таки звучить! Далі – слово за вищими штабами та рішенням Президента України», – пишуть на сторінці бригади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пропоную. Показати IP 28 Вересня 2023 17:41
Ше князя саганюка
Калькулятор Показати IP 29 Вересня 2023 21:44
кн. Любарт у шоці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus