USD 40.82 41.20
  • USD 40.82 41.20
  • EUR 40.95 41.40
  • PLN 10.16 10.44

Волинських грибників ставлять на облік

1 Серпня 2012 16:29
Охочих відвідати волинські ліси у пожежонебезпечний період працівники лісової охорони реєструють у спеціальних облікових книгах. А порушників пожежної безпеки у лісах можуть оштрафувати на півсотні гривень.
Про це розповів 1 серпня заступник начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Шеремета під час міжвідомчої відеоселекторної наради в ТУ МНСУ у Волинській області.
За словами Шеремети, працівники лісової охорони ведуть реєстрацію місцевого населення і транспортних засобів, які перебувають у лісах Волині. «Записують у спеціальні журнали відвідування лісів і при цьому інструктують людей про дотримання правил пожежної безпеки», ‒ додав Шеремета.
За порушення правил пожежної безпеки в лісах стягують штрафи від 17 до 51 гривні. Посадовець зазначив, що з початку квітня адміністративні стягнення наклали уже на 1100 осіб.

Він додав також, що з травня у Волинській області діє розпорядження губернатора про заборону відвідування лісів. Мовляв, розпорядження прийняли задля того, щоб спонукати місцеве населення не допускати необережне поводження з вогнем у лісах.

З його слів, такі розпорядження діють в усіх областях України під час періоду, коли показник пожежної небезпеки сягає 4-5 класу. Для Волинської області високий клас пожежної небезпеки може настати за умов тривалого бездощового періоду і температури повітря понад 30 градусів.

Шеремета вказав, що наразі на Волині – 3-4 клас пожежної небезпеки. Мовляв, показник знизився через нещодавню дощову погоду і зниження температури повітря.

Однак, через прогнози підвищення температури повітря у західних регіонах уже спочатку наступного тижня, начальник Управління МНС у Волинський області Володимир Грушовінчук розпорядився проводити спільні рейдові перевірки на місцях.

«У нас от спокійно сьогодні-завтра. Післязавтра знову почнеться. І у вихідні народ знову повалить куди? – До лісу, збирати гриби», ‒ додав МНС-ник.
Загалом же, за словами Грушовінчука, від початку пожежонебезпечного періоду виникло 15 лісових пожеж, які часто ставалися через спалювання залишків від збирання врожаю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
SET Показати IP 2 Серпня 2012 08:04
"з травня у Волинській області діє розпорядження губернатора про заборону відвідування лісів" Він вже взагалі ох**в. Відвідувати ліс це конституційне право, яке може бути обмежене ЛИШЕ у випадках, передбачених ЗАКОНОМ, а не якимось розпорядженням!!! Краще б слідкували і ловили тих, хто сміття в ліс звозить!!!
Горохівець Показати IP 2 Серпня 2012 17:04
"...спалювання залишків від збирання врожаю." - про що це Грушовінчук? Може йому гриби викликають такі хвантазії?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus