USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Волиняни відвідали нові священні місця Святої Землі

29 Вересня 2011 13:11
Під час чергової прощі на Святу Землю, організованої паломницьким центром єпархії «Осанна», богомольці вперше відвідали нові священні для християн місця.

Про це інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП.

Незабутнє враження справила на прочан лавра Преподобного Сави Освяченого, заснована ним у 486 році. Саме тут, у пустелі, святий чинив аскетичні подвиги багато літ. У часи розквіту чернецтва (V–VI століття) в цьому монастирі проживало понад 1000 чоловік.

В обителі життя ченців відрізняється особливою суворістю. Трапеза буває лише один раз на день, під час Великого посту – сухоїження.

Жінкам доступ на територію лаври закритий, тож мощі преподобного виносять на поклоніння перед входом у монастир. Вони зберігаються в головному храмі обителі.

Особливість монастиря – фінікова пальма, яку посадив святий Сава. Вважають, що її листя має цілющу силу – лікує безпліддя. Його й нині роздають паломникам.

Інша святиня – монастир Преподобного Феодосія Великого. Тут знаходиться печера волхвів, які зупинялися в ній після того як поклонилися новонародженому Спасителю. В цій печері після прийняття чернечого постригу у 17-літньому віці оселився Феодосій Великий, який став засновником спільножительного монастирського уставу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
zoriana Показати IP 29 Вересня 2011 13:36
сухоїження де ви таке слово викопали??))))
Грамотний до zoriana Показати IP 29 Вересня 2011 15:06
А це від слів сухий і їжак:-). А означає, то треба ще придумати.
georg Показати IP 29 Вересня 2011 15:04
це так по щирому українському сухоїження.Да прикол
Українець Показати IP 29 Вересня 2011 22:10
Це просто на "ВН" російське слово "сухоядение" яке переважно застосовують в релігійній лексиці переклали як змогли.До речі "сухоядение" не означає їсти тільки суху їжу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus