USD 40.80 41.10
  • USD 40.80 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.22 10.40

Руйнівні вибухи у Запоріжжі і на Харківщині, – наслідки ранкової ракетної атаки окупантів

8 Січня 2024 09:06
Близько шостої ранку 8 січня в Україні почала ширитися повітряна тривога. Повітряні сили підтвердили пуски ракет з російських стратегічних бомбардувальників Ту-95МС і винищувачів МіГ-31К. Небезпека тривала понад дві години.

Під час ранкової ракетної атаки у Запоріжжі пролунало кілька вибухів, є влучання у житлових районах, щонайменше дві людини постраждали.

"О 7:00 Запоріжжя прокинулося від ракетного удару рашистів. Внаслідок комбінованої атаки крилатих та балістичних ракет з різних напрямків у обласному центрі пролунало загалом 5 вибухів", – повідомив начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

Ракети влучили в житлові райони, на відкриті території та поруч з будинками. Станом на 8:00 відомо про двох постраждалих – чоловіка та жінку. Інформація попередня та може доповнюватися. На місцях ударів працюють оперативні та рятувальні служби.

Щонайменше 4 ударів російські війська завдали по Харкову, тип озброєння встановлюється, повідомили в місцевій ОВА.

"Цього ранку ворог бив по промислових обʼєктах міста. Є пожежа та на цей момент одна постраждала жінка. Пожежу вже гасять наші рятівники, з пораненою працюють медики", – проінформував міський голова Харкова Ігор Терехов.

Зі слів очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова відомо, що у місті Зміїв Чугуївського району зафіксоване влучання у приватний будинок (на фото). Медики надають допомогу постраждалим. З-під завалів дістали 90- та 60-річного чоловіків. Ще одна жінка залишається під завалами.

"Ще три будинки пошкоджені – в одному будинку вибиті вікна, в іншому двоповерховому зняло дах. Востаннє по місту влучання було 6 вересня минулого року в район лікарні", – розказав "Суспільному" міський голова Павло Голодніков.

Читати ще: Учора було 35 боєзіткнень, 11 ракетних та 69 авіаударів, – Генштаб ЗСУ

Під час ранкової атаки окупантів вибухи пролунали і в Дніпрі, Кривому Розі та Хмельницькому.

Внаслідок атаки в Хмельницькій області пролунало щонайменше 6 вибухів, уточнили в ОВА.

Унаслідок ракетної атаки по Новомосковську на Дніпропетровщині пошкоджені житлові будинки. Відомо про близько 24 поранених, серед них є діти. Їм надають медичну та психологічну допомогу, повідомив міський голова Новомосковська Сергій Резнік. Як уточнив очільник ОВА Сергій Лисак, з них п'ятеро дітей, усі вони у лікарні в стані середньої тяжкості.

У Кривому Розі пошкоджені торгівельний центр та понад два десятки приватних будинків, чоловік отримав осколкові поранення. Також є влучання у Лозуватській громаді Криворізького району, загинула 62-річна жінка, зруйнований приватний будинок, повідомив Лисак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus