USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Як українцям дізнатися розмір майбутньої пенсії: інструкція

9 Березня 2024 07:46
В Україні на пенсійному порталі можна дізнатися розмір своєї майбутньої виплати. Для цього в калькуляторі потрібно вказати «з урахуванням набутого в майбутньому стажу». Чим далі до пенсії, тим більше часу підвищити розмір майбутньої пенсії.

Про це OBOZ.UA розповіла заступниця міністра соцполітики Дар’я Марчак.

«Всі мої друзі знають, що я працюю в Міністерстві соціальної політики, і, звісно ж, рано чи пізно мова часто заходить про пенсії. І я такий експеримент зробила: всім запропонувала зайти на портал Пенсійного фонду і подивитись майбутній розмір своєї пенсії. Всі почали дивитись, у когось це було 18 тисяч, у когось – 2,5 тисячі», – розповідає Марчак.

З’ясувалося, що навіть ті, хто одержує високі доходи, але при цьому оформлений як фізособа-підприємець і сплачує єдиний соціальний внесок з мінімальної зарплати, отримуватиме маленьку пенсію.

Читати ще: Кабмін затвердив розмір індексації пенсій з 1 березня: скільки платитимуть

На порталі Пенсійного фонду треба увійти в персональний кабінет. Це можна зробити за допомогою КЕП (можна отримати онлайн у своєму банку), за токеном, за допомогою Дія.Підпис, Bank ID НБУ. В кабінеті ви побачите «пенсійний калькулятор». Він уже враховує дані щодо вашої зарплати й стажу. Якщо це майбутня пенсія, треба обрати опцію «алгоритм розрахунку з урахуванням стажу, що буде набуто до пенсійного віку». Тоді ви побачите орієнтовний розмір своєї майбутньої пенсії.

«Якщо ви отримуєте частину зарплати в конверті, йти до свого роботодавця та домовлятись про те, щоб зарплату вивели з тіні. Крім того, розуміти, що в інтересах кожного з нас (зокрема й моїх) – працювати якомога довше. Накопичувати страховий стаж», – радить Марчак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 9 Березня 2024 10:47
а що там взнавати. крім "люх народу всі отримуватимуть мінімальну пенсію. І ТО МОЖЛИВО

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus