USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.80 40.05
  • PLN 9.90 10.12

За кілька років не буде де подіти луцьке сміття. ФОТО

8 Лютого 2012 14:50
На полігоні побутових твердих відходів поблизу села Брище потрібно встановити пост для миття та дезінфекції транспорту, який привозить сміття. Також необхідно виділити 30 тисяч гривень на будівництво дороги.
Про це йшлося 8 лютого під час рейдової перевірки території полігону.
Зі слів санітарного лікаря міськрайонної СЕС Дмитра Мухи, однією з найбільших проблем об’єкту нині є відсутність ґрунту для складування твердих відходів. Мовляв, відповідно до санітарних норм 1,5-метровий шар сміття потрібно засипати піском чи землею, але це не завжди роблять. «Бо не вирішене питання з кар’єром, який постачатиме матеріал», ‒ додав фахівець.

Водночас він відзначає гостру необхідність у пості для миття та дезінфекції транспорту. «Треба такий майданчик, щоб очищати машини. Була надія, що буде завод, на території якого буде пост, але це питання так і не вирішене», ‒ зауважив Муха.
Очільник відділу екології муніципалітету Борис Сорока стверджує, що нагальна проблема для полігону – це будівництво дороги на території полігону. «Коли все почне розтавати, то в розмитій дорозі застряватимуть вантажівки. Ми запропонуємо виконкому виділити 30 тисяч гривень для придбання залізобетонних плит на покриття», ‒ сказав він.

За його словами, щодоби об’єкт «приймає» до 1 800 метрів кубічних твердих побутових відходів, а функціонувати полігон зможе ще 3-4 роки. «А сортувальна лінія, на якій вилучатиметься скло, метал, дерево та пластик, додасть ще декілька років», ‒ переконує Сорока.
Насамкінець він розказав, що потрібно звести огорожу, яка закриватиме полігон від вітру. «Таким чином, ми не допускатимемо рознос сміття на прилеглі території, зокрема, село Брище. І треба певний пристрій для відлякування ворон і собак, які можуть розносити інфекції», ‒ зауважив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Provokator Показати IP 8 Лютого 2012 16:04
А трохи пройтися по сміттєзвалищу з фотоапаратом "слабо" було? Чи хтось боявся замастити свої ніжки? Люди, це ж смішно: поїхали в Брище щоб відзняти Муху і Сороку. (Алегорія якась вийшла ги-ги)
небайдужа Показати IP 8 Лютого 2012 19:06
Це ж треба за скільки років не знайшли інвестора для переробки сміття!Просто жах! В усьому цивілізованому світі такі заводи процюють не перше сторіччя і е надприбуткові А у нас ---"ЩЕ ТРЕБА"
комсомолець Показати IP 8 Лютого 2012 20:15
Для чого мер Романюк тримае старого пенсіонера Сороку який вже 15 років нічого у виконкомі не робить!Скоро колишньому 1-му секретарю обкому комсомолу Сороці - 70 років!!! Борисе хватить брехати пора вже на відпочинок
SET Показати IP 9 Лютого 2012 08:06
Сміттєпереробний завод не вигідний нашим чиновникам, адже закордонні інвестори не звикли давати "відкат". Ось і шукають того хто дасть такий ))) Іншого логічного пояснення просто немає, оскільки будівництво такого заводу всім на руку, а з держави інвестор не візьме і копійки, тому найбільша "відмазка" владців криза, немає грошей і таке подібне просто недоречна!!!
Дмитро Гудзинь Показати IP 9 Лютого 2012 09:36
Погоджуюсь з СЕТом, кожен чиновник хоче лапу пригріти!!! Починаючи з Голови ОДА, плавно переходячи до МЕРа. Вже й так знахабніли ...!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus