USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Загибель школяра на водоспаді: нові подробиці трагедії на Львівщині

3 Червня 2021 09:15
На Львівщині 12-річний хлопчик смертельно травмувався під час шкільної екскурсії на водоспад ​​​​​у селі Кам’янка. За фактом загибелі шестикласника поліція відкрила кримінальне провадження. Винному загрожує до п‘яти років ув’язнення. Утім, навіть після трагедії доступ на водоспад не закрили.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Водоспад у селі Кам’янка дуже популярний, туди постійно приїздять екскурсії, зокрема й шкільні. Напередодні до водоспаду приїхали й учні 82-ї львівської школи. Загалом зібралося на екскурсію два класи.

До приїзду рятувальників допомогти школяру намагалися і вчителі, і місцеві. Хлопчик був посередині водоспаду, де найсильніша течія. Оперативно приїхали працівники ДСНС, які бензопилою вивільнили дитину з-під дерева, за яке зачепилася, та мотузками витягнули на берег і передали медикам. На жаль, лікарі констатували смерть.

«Хлопчик надто близько підійшов до води, була швидка течія, він посунувся, послизнулась нога і хлопчик впав у воду», – каже керівниця Управління освіти Департаменту гуманітарної політики Львівської міськради.

Відомо, що директора заповідника на території, якого розташований водоспад, поліцейські вже допитали, а от класну керівничку ще ні. Після нещастя 45-річна класна керівничка, яка супроводжувала дітей, опинилася в реанімації. Жінку госпіталізували в дуже важкому стані, у неї психоемоційна травма.

Як зазначили на сайті Львівської міськради, класний керівник, який супроводжував дітей, отримав серцевий напад, тому перебуває у лікарні в місті Сколе. Окрім того вчитель християнської етики, який рятував життя дитині, наковтався води та отримав переохолодження, тому також доставлений до лікарні у Сколе.

Відвідування заповідника Сколівські бескиди і самого водоспаду – це платна послуга, але якихось особливих заходів безпеки немає. Там розміщені трухляві поручні, кілька загороджувальних стовпців і маленька табличка, яку майже неможливо прочитати, з попередженням, що слизько. Місцеві кажуть, що там не вперше травмуються і діти, і дорослі. Але це не зупиняє туристів. Зокрема, і груп з дітьми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus