USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

ЗМІ з'ясували деталі вбивства російського пілота в Іспанії

21 Лютого 2024 08:23
Тіло російського льотчика Максима Кузьмінова, який минулого літа перейшов на бік України, знайшли в іспанському муніципалітеті Вільяхойоса.

Про це пише The New York Times з посиланням на двох представників поліції Іспанії. За їхніми словами, воно було зрешечено кулями. Цивільна гвардія повідомляла, що знайшла документи на ім’я 33-річного українця, проте вони можуть бути підробленими.

Працівники української розвідки попереджали росіянина, що його життю загрожує небезпека, і закликали не залишати Україну, але він проігнорував їх. В Іспанії колишній російський пілот жив у скромному багатоквартирному будинку менш ніж за 10 хвилин ходьби від пляжу в районі, популярному серед українських та російських туристів.

«Смерть такого відомого перебіжчика, ймовірно, підігріє припущення, що це була робота російських спецслужб, і посилить і без того загострену напругу між Москвою та європейськими столицями», – пише NYT.

Згідно з даними Національного інституту статистики Іспанії, близько 20% росіян, які перебралися до Іспанії, живуть в провінції Аліканте, де, імовірно, знайшли тіло Кузьмінова.

Днями мережі з’явилася інформація про те, що 13 лютого в Іспанії знайшли тіло Кузьмінова, в нього стріляли, за іншою версією – переїхали автомобілем.

В українській розвідці підтвердили, що Кузьмінов дійсно мертвий. У Раді нацбезпеки і оборони кажуть, що йому пропонували залишитися в Україні, але він вирішив виїхати.

23 серпня 2023 року стало відомо, що гелікоптер Мі-8 Збройних сил Росії опинився в Україні внаслідок тривалої спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Читати ще: Повідомляв дані про військові об’єкти: російський пілот Кузьмінов ще до операції з Мі-8 допомагав Україні

Пілот і його сімʼя перебував в Україні, родину завчасно вивезли з РФ. Мі-8 залишився в Україні разом із деталями до літаків-винищувачів, які він мав доставити росіянам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus