USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські журналісти вшанували пам'ять Георгія Гонгадзе. ФОТО

16 Вересня 2013 13:17
Одним з 11 міст України, в якому відбувся мітинг-реквієм пам’яті Георгія Гонгадзе та усіх загиблих українських журналістів, став Луцьк.

У тринадцяті роковини з дня зникнення Георгія Гонгадзе, 16 вересня, вшанувати його пам'ять та пам'ять усіх українських журналістів, загиблих під час виконання службових обов’язків, прийшли представники волинських ЗМІ. Мітинг відбувся на Театральному майдані у Луцьку.

До мирної акції долучилися представники Національної спілки журналістів України, Незалежної медіа-профспілки України, неформального руху «Стоп цензурі» та представники правозахисних організацій. Напередодні мітингу у Свято-Троїцькому соборі відбувся молебень за загиблими журналістами.




Учасники мітингу тримали в руках плакати зі списком журналістів, які загинули за часів Незалежності. Пам'ять Георгія Гонгадзе учасники акції вшанували хвилиною мовчання.

Цього року мітинги-реквієми в 11 містах України відбулися під гаслом «Безкарність вбиває». Під час заходу присутнім нагадали, що за роки Незалежності загинуло приблизно 70 українських журналістів.

«Досі не названо раціональної причини, через яку Георгія Гонгадзе вбили. Ані владу, ані представників силових структур історія з ним нічого не навчила. Досі триває тиск на журналістів. Регулярно відбуваються напади на них», - зазначила голова Волинської незалежної медіа-профспілки Галина Баран.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анонімус Показати IP 16 Вересня 2013 18:52
вимагають правосуддя від кого? від драмтеатру? чи від цуму?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus