USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

«100 мотанок за мир»: на виставці в Японії – роботи мисткині з Володимира

3 Жовтня 2023 22:04
У вересні-листопаді 2023 року японська благодійна організація Heart1 спільно з культурним проєктом Ukrainian Art Experience організували серію благодійних виставок «100 мотанок за мир». Цей проєкт спрямований на допомогу українським дітям, які постраждали від повномасштабної війни в Україні. Також ця робота сприяє зміцненню культурних зв’язків між Україною та Японією.

Про це інформують в міській раді Володимира.

Серед більш як сотні мотанок, які розміщено в артгалереях Камакури, представлено роботи викладачки Володимирської художньої школи ім. М. Рокицького Тетяни Омельченко. За словами мисткині, ляльки-мотанки виготовляють методом мотання ниток і льону. Іноді в полотно вплітають сушену траву, квіти та зерна.
Читати ще: «Елегія війни»: в Луцьку відкрили виставку графіки учнів художньої школи

«Ми невелика групка, і наша підтримка обмежена лише кількома людьми, але, починаючи з березня 2022 року, безпосередньо надаємо підтримку матерям і дітям в Україні. За короткий час понад 100 щедрих майстрів, митців та простих людей, які живуть не лише в Україні, а й у Канаді, Бразилії, Аргентині, Португалії, Польщі та Франції, надіслали нам свої дорогоцінні мотанки, щоб підтримати дітей у притулках та привезти їх моменти радості, допомогти вилікувати їхні травми», – розповідають організатори акції.
Мотанка є не просто іграшкою, а й оберегом для захисту оселі та людей. Вважалося, що ляльки ручної роботи наділені різною силою залежно від задуму того, хто їх створив. Споконвіку вони є безликими, з хрестом замість обличчя, їм не роблять очі, щоб душа жила всередині ляльки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2023 15:03
І що ті мотанки, ДОПОМОЖУТЬ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus