USD 40.75 41.10
  • USD 40.75 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

Vivienne Mort у Луцьку: лірично, чуттєво, при свічках. Фото

5 Жовтня 2023 09:00
Неймовірний голос і глибокі тексти Даніели Заюшкіної – засновниці та вокалістки гурту – впізнавані одразу. 4 жовтня у РЦ «Промінь» шанувальники її творчості мали чудову нагоду не лише насолоджуватися новими та улюбленими творами, але й допомогти ЗСУ.

Зібрати кошти на 20 дронів-камікадзе – таку мету поставила перед собою Даніела Заюшкіна. Співачка наголошує: «Кожен повинен допомагати нашим захисникам. Або ми воюємо, або допомагаємо донатами – іншого просто не може бути. Мій культурний фронт, моя місія – на цій сцені. Усі кошти від виступів конвертуються у зброю».
Благодійний аукціон став важливою частиною концерту. Представлені лоти – перстень, який співачка одягає на концерти, глиняний білий хрест ручної роботи і прапор з автографом – стали не лише чудовим подарунком для фанів, але й їхнім внеском у зброю перемоги.
Власне аукціону передував концерт при свічках, репертуар якого сама співачка умовно розділила на дві частини: пісні війни та пісні довоєнні. І хоча поділ дуже умовний, 22 лютого, зізнається Даніела, стало межею, після якої вона переосмислила свою творчість та її значення.
«Хто не дуже глибоко вникає у мої тексти, той вважає, що це пісні лише про любов. Як мучусь, що мене покинув коханий, про нерозділені почуття тощо. Ті, хто з нами значно довше, добре розуміє, що я співаю про добро і зло, щоденно шукаю відповідь на запитання, чи світ добрий, чи злий?» – пояснила виконавиця.

Перші пісні, які пролунали зі сцени, були створені після 2022 року. Тоді Даніела ще зверталася до агресорів, адже вірила, що вони можуть повернутися додому і у рідних містах стати людьми. «З часом я зрозуміла: діалог з ними неможливий. Прийшло осмислення: це не люди, не країна, а сіра пляма. Як бачимо нині, так і є», – розповіла співачка.
Другу частину виступу склали хіти гурту: «Лети», «Сліди маленьких рук», «Голубка», «Думаю про тебе» та інші. Окрім авторських, співачка виконала й декілька народних пісень у власній обробці.

Даніела Заюшкіна відкрила таємницю: нині активно триває робота над новим альбомом гурту. «Якось я порахувала, що маю близько 300 пісень, які не соромно презентувати. Тому спочатку почали працювати над альбомом, а потім вирішили, що матеріалу вистачає на два», – усміхається солістка Vivienne Mort.
На біс Даніела виконала дві, без перебільшення, знакові пісні: «Вечір» та «Пташечка». Історія і місце написання першої – півострів Крим, як розповіла співачка, знайшли відображення у мелодії та словах. «Кольори і відтінки кримської ночі, тепло і шум моря, краєвиди та мої почуття – усе тут. Вірю, що зовсім скоро зможу виконати «Вечір» на звільненому нашими воїнами Кримському півострові», – так, дякуючи публіці, підкреслила співачка.

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus