USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Археологи знайшли іберійський шолом, який за пів тисячі років перетворився на камінь

5 Квітня 2024 00:30
Камінь дивної форми, знайдений археологами під час досліджень Іонічного моря, виявився стародавнім бойовим спорядженням іберійського стилю, а саме практично неушкодженим шоломом, який за понад пів тисячі років обріс конкреціями.

Про знахідку йдеться в матеріалі Fox News, передає Укрінформ.

«Об’єкт був знайдений у водах поблизу Вендікарі, невеликого острова на південно-східному узбережжі Сицилії»,- зазначається в публікації.
Сицилійське морське управління SopMare, яке опікується захистом стародавніх артефактів у морських водах, повідомило, що об’єкт знаходився на глибині близько п’яти метрів в Іонічному морі. Пошуки здійснювалися за участі дослідників Неаполітанського університету.

Читати ще: У Греції знайшли залишки десяти затонулих кораблів різних періодів

На знімках під водою видно, що піхотний шолом, що обріс мінеральними скам’янілостями, зливався зі скелями на дні моря. Фахівці встановили, що шолом, ймовірно, був виготовлений між 1400 і 1600-ми роками. Це був «cabasset» або «capacete» – іспанською та португальською відповідно – що означає шолом іберійського стилю. Зазначається, що подібний тип спорядження був поширений серед піхоти того періоду, а також використовувався на кораблях.
Читати ще: У США під час риболовлі виявили корабель, який затонув майже 150 років тому

Повідомляється також, що археологічні групи продовжать пошуки в районі знахідки для отримання додаткової інформації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus