USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

«Бізнес на трупах»: замість житла шахраї давали переселенцям «прихисток» на кладовищі

1 Квітня 2022 10:28
Мешканець Київщини організував шахрайську схему, завдяки якій ошукував людей, які втікали від війни і шукали тимчасове помешкання.

Про це інформує УП з посиланням на главу Нацполіції Ігоря Клименка.

«27-річний мешканець Київщини на початку березня переїхав до Ужгорода. І звідти разом із трьома друзями, які мешкають у Києві, почав крутити свій «бізнес».

Схема доволі поширена: розміщував оголошення про здачу в оренду житла, отримував передоплату і зникав. Потрапила на таку об’яву і потерпіла. Жінка з родичами виїхали з-під Харкова. Зрадівши, що знайшли прихисток, надіслала 4 тисячі гривень авансу та отримала геолокацію будинку.

На місце вони приїхали вночі. Три сім’ї з 4-ма маленькими дітьми. А перед ними замість дому було кладовище. У відповідь на справедливу претензію від «орендодавця» почула: «Там вам і місце».

Як посадова особа я не маю права ображати людей. Хоча, зізнаюся, в такій ситуації важко стриматися...» – повідомив Клименко.
З його слів, після отримання заяви від потерпілої правоохоронці почали діяти злагоджено: в Ужгороді поліція Закарпатської області затримала організатора, в столиці кіберполіція провела обшуки у решти «бізнесменів на трупах».

Організатора злочинної схеми затримали в Ужгороді, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 496 тисяч гривень.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим членам угрупування.

За даними столичної прокуратури наразі встановлено вісім епізодів шахрайства, вчинених учасниками злочинної схеми.

Водночас, за інформацією поліції, кількість ошуканих осіб може сягати 5 десятків осіб, а завданих збитків – 350 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus