USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

Бізнес не стоїть осторонь: завдяки Nestlé у Торчині реконструювали лікарню*

20 Жовтня 2020 14:58
Завдяки компанії Nestlé в Україні у Торчинській районній лікарні відкрили палату інтенсивної терапії. Отримане високотехнологічне обладнання дозволить медичному закладу адаптуватися до реалій пандемії COVID-19.

Відкриття реконструйованої палати відбулося 20 жовтня за участі представників Nestlé, місцевої влади та керівництва медзакладу.

Так, в рамках спільного з Торчинською селищною радою проєкту з адаптації медичного закладу під реалії пандемії Nestlé надала один мільйон гривень на закупівлю необхідного обладнання. Тож тепер в медзакладі зможуть проходити лікування пацієнти хворі як на COVID-19, так і на інші важкі захворювання.
Як розповів директор Торчинської районної лікарні Андрій Коновал, медичний заклад не увійшов в перелік опорних лікарень першої хвилі, які мають боротися з коронавірусом, але люди все одно звертаються до місцевих медиків за допомогою.

«Оскільки до нас звертаються пацієнти навіть у вкрай важкому стані, виникла думка обладнати приймально-діагностичне відділення лікарні палатою інтенсивної терапії. Ми звернулися до компанії Nestlé, яка й надала серйозну фінансову допомогу. У палаті встановлено три апарати штучної вентиляції легень, один з яких переносний, а це дозволить підтримувати життєві функції хворого. Також встановлене обладнання дозволяє бачити рентген-зображення кісток пацієнта в режимі реального часу, воно виводиться одразу на монітор, тобто знімків робити непотрібно», – сказав Андрій Коновал, наголосивши, що отримане обладнання дозволить надавати пацієнтам якіснішу медичну допомогу.
Директор із корпоративних комунікацій та зв'язків із громадськістю Nestlé в Україні Володимир Співак відзначив, що ще у березні в компанії зрозуміли, що без допомоги бізнесу пандемію не побороти.

«Ми зуміли акумулювати по Україні понад 20 мільйонів гривень, частину з яких направили на купівлю медичного обладнання та засобів захисту для лікарів, іншу частину – на забезпечення місцевих громад і малозабезпечених груп населення продуктовими наборами. В селищі Торчин компанія має фабрику, яка виробляє продукти кулінарії. А Nestlé в кожній країні, де має офіси та виробництво, допомагає розвивати місцеві громади. Тож було вирішено, що в такий час необхідно допомогти місцевій громаді саме медичним обладнанням, і ми виділили понад мільйон гривень. Також я дякую селищній раді за відкритість і сприяння в модернізації медзакладу. Сподіваюся, що це допоможе врятувати не одне життя», – наголосив Володимир Співак.
Голова Торчинської селищної ради Юрій Кревський подякував компанії Nestlé, яка інвестувала в купівлю медичного обладнання, адже це допоможе зберегти заклад.

«З нашого та районного бюджету ми виділили понад 300 тисяч на ремонти, але левову частку коштів, за які закупили обладнання, надала компанія Nestlé, тому я дякую їй за це. Це дуже добре, адже нині сільські лікарні знаходяться під загрозою існування, тому це додатковий аргумент для того, щоб лікарня в Торчині залишилася. Тут лікуються не лише наші жителі, а й люди з інших районів, тобто потреба в існуванні лікарні є», – зазначив Юрій Кревський.
Насамкінець Андрій Коновал провів присутнім невеличку екскурсію в оновленій палаті та показав нове обладнання, яке допоможе медикам врятувати не одне життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus