USD 40.80 41.10
  • USD 40.80 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.22 10.40

Будівельний секрет мільйонера з ОПЗЖ: що приховує нардеп Бойко

19 Вересня 2023 10:39
Інвестиційний фонд «Хантер», яким через кіпрську фірму володіє людина, пов’язана з нардепом Юрієм Бойком, інвестував у квартири в київських ЖК сотні мільйонів гривень. Більше того, фонд став співвласником компаній, що пов’язані з будівництвом у Києві.

Про це йдеться в сюжеті Марії Землянської для Bihus.Info.

Інвестфонд «Хантер» нині значиться власником десятків квартир у різних ЖК столиці. Зокрема зараз на нього записано 47 квартир у ЖК LaLaLand, чотири квартири у Welcome Home на Ревуцкого, а також 10 квартир і половина адмінбудівлі у «Французькому кварталі 2».
В аудиторському звіті щодо фінансової діяльності інвестфонду «Хантер» за 2020 рік зазначено, що фонд вніс майже 673 мільйони гривень авансів за інвестиційними договорами, за попередніми договорами купівлі-продажу квартир: «Предметом заборгованостей є інвестиційна участь Товариства у будівництві об’єктів нерухомості, з метою отримання у власність приміщень після завершення будівництва та прийняття об’єктів в експлуатацію».

Читати ще: ГУР показало кадри спецоперації з повернення вишок Бойка

Також інвестфонд має частки в компаніях, які пов’язані з будівництвом цих ЖК. Так, «Хантер» володіє 11% у фірмі «ДБК «Фундамент» з однойменної будівельної групи «Фундамент», проєктами якої є і ЖК LaLaLand, і ЖК Welcome Home на Ревуцького.

У 2023 році інвестфонд «Хантер» став співвласником фірми «Капітал-схід», яка є серед замовників будівництва ЖК «Французький квартал 2». Партнером «Хантера» в цій компанії є інший інвестфонд – «Ковернот», який контролює Оксана Кушнір – дружина президента «Київміськбуду» Ігоря Кушніра.

Інвестиційний фонд «Хантер» контролює кіпрська компанія KOTRYNA HOLDING LTD. За цією фірмою стоїть українець з кіпрською пропискою Павло Якубенко. Він давно світився в компаніях, які пов’язували з Юрієм Бойком.
Зокрема син Павла Якубенка Володимир працював у НАК «Нафтогаз України» під керівництвом Бойка. Більше того, обидва Якубенки входили до наглядової ради ПрАТ «Трускавецькурорт», яке пов’язували з оточенням Юрія Бойка і яке почало системно вигравати державні тендери на оздоровлення, коли Бойко був міністром. У цій наглядовій раді Якубенки були як представники теж на той час близької до Бойка фірми – «Поліінвестгрупп», яка, власне, і значилась власником санаторіїв на Львівщині. Зараз 100% акцій «Трускавецькурорту» належать інвестфонду «Хантер».

У 2020 році, коли «Трускавецькурорт» вже контролювали Якубенки, підприємство переписало компанію, що видобуває мінеральну воду – «Трускавецькі лікувальні води» – на інших людей. Серед них був Володимир Жербицький – до 2017 року перший заступник військового прокурора. Серед його справ було розслідування оборудок Сергія Курченка зі скрапленим газом, де фігурував Бойко. Але фігурував Бойко там як свідок, бо для притягнення ексміністра палива та енергетики до відповідальності «забракло доказів».

Крім того, нині інвестфонд «Хантер» значиться кінцевим власником фірми «Стрім капітал», яку в 2018 році створив син Бойка Анатолій.

Нагадаємо також, що Бойко може стояти за офшорною компанією з Кайманових островів – фірмою RC Natural Resources Fund, яка володіє кількома енергопідприємствами в Україні. Усі ці енергоактиви здавна неофіційно пов’язують з Юрієм Бойком, а один з них у 2020 році офіційно перейшов у власність його старшого сина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гм Показати IP 19 Вересня 2023 11:43
Експропріація усього. Є кому роздати. Шарікови, так??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus