USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Черги на «Устилузі» викликані його модернізацією, - прикордонник

7 Грудня 2012 18:15
Автомобільні черги на пункті пропуску «Устилуг-Зосін» виникають перш за все через модернізацію пункту на території Польщі.

Про це заявив начальник Львівського прикордонного загону, полковник Олександр Адамчук, - інформує «Волинська правда».

Щодо цього керівник Надбужанського відділу прикордонної служби Анджей Попко зазначив, що проблеми зі здійсненням пропуску осіб та транспортних засобів через державний кордон на «Устилузі» намагаються звести до мінімуму.
«Мені шкода, що існують деякі утруднення. Ми усвідомлюємо, що процес розбудови, модернізації прикордонного переходу в Зосіні і результати цього процесу можуть на собі відчувати люди, які проїжджають через перехід», – додав посадовець. Окрім того, він зазначив, що проблему спільними зусиллями намагаються вирішити польські прикордонники і їхні українські колеги.
Однак, за словами польського прикордонника, загалом кількість людей, які перетинають кордон на устилузькому пункті пропуску, збільшилася на 50%.

Із його словами погодився і заступник начальника митного управління Республіки Польща Артур Тимецкі. «У зв’язку зі збільшенням кількості людей, які перетинають кордон, збільшується оформлення документів у рамках «Такс-фрі». На сьогоднішній день ми спостерігаємо збільшення оформлення таких документів на 50% у порівнянні з минулим роком», – повідомив Тимецкі.

Розповіли посадовці і про зміни, які мають відбутися. Так, на модернізованому пункті пропуску в Польщі, будівництво якого планують завершити у першому кварталі 2014 року, функціонуватиме 12 смуг – по 6 у кожному з напрямків. Чотири з них буде для легкових автомобілів, по одній – для автобусів та вантажівок.

А про реконструкцію переходу на території України у 2013 році розповів начальник відділу організації митного контролю Ягодинської митниці Петро Євтушок. За його словами, задля цього Українській митній службі України Євросоюз виділив 42 мільйони гривень.
Після модернізації ПП «Устилуг» його пропускна здатність збільшиться. Зокрема, за добу через кордон зможуть «пропустити» 7 тисяч осіб, 2,7 тисячі «легковиків» та 278 вантажних автомобілів вантажопідйомністю до 3,5 тонни. «Я думаю, що питання черг і швидкості оформлення само собою відпаде», – зауважив український митник.
Своєю чергою, Олександр Адамчук запевнив, що після реконструкції переходу на території Польщі час перебування в автомобільній черзі не перевищить теперішнього, і становитиме приблизно 3 години.
«Час очікування не збільшиться. За любої ситуації, навіть якщо буде розбудова у повному апогеї», – запевнив прикордонник.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мандрівник Показати IP 10 Грудня 2012 09:17
Та всі черги на кордоні через цих шиновозів на таксу. Коли нема перекидки - проїхати в Польщу можна за 2 години. А в будні дні черга до П'ятидень.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus