USD 40.80 41.15
  • USD 40.80 41.15
  • EUR 40.90 41.10
  • PLN 10.26 10.44

До квітня Україна отримає тільки 50 танків, – The Times

19 Лютого 2023 14:29
До квітня Україна отримає лише близько чверті від загальної кількості танків, які їй пообіцяли надати західні партнери.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на The Times.

Згідно з підрахунками, Україна очікує близько 320 західних танків, поставки яких вже були анонсовані. Однак оцінки експертів показують, що на лінії фронту до квітня буде лише близько 50 з них.

Видання зазначає, що такої кількості танків недостатньо, щоб істотно вплинути на ситуацію у війні. І це викликає занепокоєння в контексті чи то майбутнього, чи то вже розпочатого великого наступу Росії.

За даними видання, зараз партнери України ставлять собі за мету передати Україні близько 80 танків Leopard 2 в першій хвилі. Їх розділять на два батальйони – один з більш старих модифікацій, другий з більш сучасних. Однак поки сумнівно, що мети буде досягнуто повністю.

При цьому в Берліні не приховують розчарування тим, що ряд країн Європи спочатку анонсували поставки «Леопардів» Україні, а потім поставили питання на паузу.

Так, відповідаючи на питання, чому так довго йшли переговори про танки, канцлер Олаф Шольц заявив, що це питання потрібно ставити іншим країнам, які «так сильно спонукали мене діяти особливим чином».

Нагадаємо, за словами міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, Берлін планує поставити танки Leopard 2A6 в Україну в останній тиждень березня. Кількість поки не називається.

Читати ще: 12 країн домовились передати Україні близько 100 Leopard 2, – ЗМІ

Днями стало відомо, що Польща планує створення хабу для ремонту Leopard 2, що поставляються Україні. За словами прем’єра Моравецького, зараз це питання обговорюється з керівництвом німецького збройового концерну Rheinmetall.

За даними української влади, в першій хвилі, тобто до травня, Україна повинна отримати від 150 до 300 західних танків. Після цього танки продовжать прибувати, але вже пізніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Лютого 2023 17:05
говорили-балакали, а по факту " welcome to Ukraine, putin "

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus