USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

Домівки для пернатих: у Шацькому нацпарку будують гнізда для лелек

18 Листопада 2023 19:44
В Україні з 2005 року реалізовується програма охорони чорного лелеки "Ciconia-Ukraina" за підтримки Королівства Ліхтенштейн. Гніздяться лелеки і на Волині, де їх також намагаються оберігати.

З метою збереження середовища існування та недопущення погіршення розмноження, дотримання режиму охорони та здійснення постійного моніторингу популяцій лелеки білого (Ciconia ciconia) та лелеки чорного (Ciconia nigra) на території Шацького національного природного парку розпочато роботи зі встановлення та поновлення штучних гніздівель і платформ.

"Маємо надію, що навесні до збудованих осель прилетять і заселяться нові господарі", – йдеться в повідомленні Шацького НПП.

Нагадаємо, цієї осені у Шацькому нацпарку тривають польові дослідження, мета яких – збереження водно-болотних комплексів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 19 Листопада 2023 09:10
ЩЕ ХАЙ ЯЙЦЯ ЇМ ВИСИДЖУЮТЬ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus