USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Джаз замість війни: у Луцьку згадували волинсько-донецького віртуоза

7 Березня 2015 10:00
Під актуальним гаслом «граємо джаз – ні війні» відбувся концерт луцьких джазменів, який присвятили пам’яті трубача Валерія Колеснікова – уродженця Луцька та професора Донецької консерваторії.

Концерт гурту «Lutsk Jazz Friends» під назвою «Make Jazz – Not War» відбувся 6 березня у Волинському обласному ляльковому театрі.

Як розповіла ведуча вечора Наталка Войтович, під час концерту згадуватимуть музиканта, який народився у Луцьку та мешкав у Донецьку. Йдеться про померлого у 2012 році трубача Валерія Колеснікова, 70-річчя від дня народження якого виповнюється цьогоріч. Видатний джазмен неодноразово тішив публіку на луцькій сцені, беручи участь у джазових фестивалях.

У першій частині концерту виступили «Lutsk Jazz Friends» (Олег Баковський – труба, Руслана Моклиця – вокал, Артем Петровський – контрабас, Святослав Гавроль – рояль, Мирослав Кіруєв - ударні), а у другій до них долучився спеціальний гість, народний артист України Василь Чепелюк. Під час заходу відбувалася виставка робіт дітей з арт-студії «П’ятерня» «Кольоровий джаз».



Олег Баковський зазначив, що Валерій Колесніков чимало зробив для розвитку джазу у Луцьку, тож цей концерт присвятили традиційному джазу, який він виконував. Глядачам розповіли, що Валерій Колесніков навчався грі на трубі у музичному училищі. Його відрахували на третьому курсі за те, що грав джаз (що було цілком звичним випадком для радянських часів). Згодом він поновив навчання, пронісши джаз у своєму серці через усе життя. Він був засновником донецького джаз-фестивалю, брав участь у луцьких джазових фестах.

Концерт спрямували на підтримку миру. Розпочали виступ із композиції «Bossa Nova USA» Дейва Брубека.

Під час концерту пролунали композиції «Blue Moon» Річарда Роджерса, «In Other Words (Fly Me To The Moon)» Барта Ховарда, балада «Misty» Еррола Гарнера, «Armando’s Rhumba» Чіка Коріа в цікавій обробці, «All The Things You Are» Джерома Керна, «Hello Dolly» Джері Хермана, найпопулярнішу у світі босанову «The Girl from Ipanema» Антоніу Карлуса Жобіна та інші знані джазові стандарти.



Спеціальний гість вечора Василь Чепелюк додав українського колориту джазовим композиціям. Так, пісню, яку визнали майже як другий гімн США, «MyWay» з репертуару легендарного Френка Сінатри, він виконав в українській версії. Романтичну пісню Джоні Мендела «The Shadow of Your Smile» він виконав спільно з Русланою Моклицею також в англо-україномовному варіанті. Українською цього вечора залунала також пісня «Strangers In The Night», що має сотні версій виконання.

Під час дійства відбувався збір коштів на потреби бійців, які беруть участь в АТО. Як оголосили наприкінці концерту, вдалося зібрати 1088 гривень та 50 євро. Насамкінець, Олег Баковський побажав присутнім миру у душі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Квітка Показати IP 7 Березня 2015 16:05
Була на тому концерті,Дуже сподобався. Просто молодці. Гарна співачка ну і звичайно неперевершений ніколи і ніким Василь Чепелюк! Це дійсно народний співає і українську пісню і італійську і естрадну . Просто МОЛОДЕЦь, ! Хай ваш голос звучить вічно!!!
Крук Показати IP 7 Березня 2015 17:42
Чепелюк ще всім фори дасть
ро Показати IP 7 Березня 2015 20:22
Василь Адамович у прекрасній формі
хм Показати IP 7 Березня 2015 22:25
А я б не сказала, що Чепелюк там був таким вже аж крутим. Джаз - це не його. Єдине, в чому він був неперевершений, так це у танці. І у пафосі своєму. Відразу видно-артист. А от вокалістка молодець. Сподобалась. Вона гарно дивиться на сцені. І голос неабиякий. Своєрідний. І музиканти молодці. Круто було. Так тримати
Приємно вражена Показати IP 7 Березня 2015 22:28
Робіть таке частіше
Шанувальниця Показати IP 8 Березня 2015 09:11
Дуже гарний концерт. Милий,боліла голова, а там перестала, все так спокійно. приємна співачка,гарненький голос. А Чепелюк теж показався в новій епостасі,це дійсно не його, але він не зіпсував свята, а тільки його прикрасив своєю присутністю. А ще він дуже гарно танцює зі своєю дружиною,колись була на одному заході і бачила, так що молодь вчіться!
Валюшка Показати IP 8 Березня 2015 09:15
Ще хочеться похвалити піаніста, просто супер, настоящий мен! Взагалі колектив супер. А ще б хотілося,щоб трубач був таким стильним, як піаніст.
Агу Показати IP 8 Березня 2015 09:17
А чому не співала ведуча? вона теж під джас косить?
А ведуча ніяка=) Показати IP 8 Березня 2015 10:45
Могли б і кращу знайти. Того і не співала..бо нікудишня)
Ага Показати IP 9 Березня 2015 09:49
Вона непогана,але якась була не підготовлена, говорити вона вміє добре. Можливо хворіла?
Хворіла до Ага Показати IP 10 Березня 2015 11:48
..і продовжує хворіти на зіркову хворобу співачка прісна, музиканти - нічого нового, чепелюк - молодець!
Чепелюк молодець? Показати IP 10 Березня 2015 20:30
Та він аж ніяк не формат того вечору.
bob Показати IP 12 Березня 2015 17:09
шановні критики і не критики......., важливим моментом у концерті вважаю були меседжі для суспільства та згадка та данна великій людині Валерію Колесникову і це було головне на мій погляд, а не самі музиканти і про це потрібно було писати в основному........ далеко нам ще до Європи в сенсі правильно мислити і думати ?!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus